Jakob Ingebrigtsen rett til 1500-meterfinalen

Jakob Ingebrigtsen er klar for OL-finale på 1500 meter. Foto: Lise Åserud / NTB
Jakob Ingebrigtsen er klar for OL-finale på 1500 meter. Foto: Lise Åserud / NTB Foto: NTB

Jakob Ingebrigtsen (20) hadde få problemer med å ta seg til lørdagens finale på 1500 meter i Tokyo-OL. Han hadde nest beste tid i semifinalene.

I heat nummer to løp han inn til 2.-plass på tiden 3.32,13. Abel Kipsang fra Kenya vant heatet på 3.31,65, som er olympisk rekord.

– Veldig bra gjennomført av Jakob, sa far og trener Gjert til Discovery rett etter løpet.

Det er de fem beste i hvert heat og de to beste tidene som vil utgjøre finaleheatet.

Jakob Ingebrigtsen er en soleklar medaljefavoritt, men den største favoritten er kanskje kenyaneren Timothy Cheruiyot. Han cruiset til tredjeplass i det første heatet på 3.33,95. Heatet ble vunnet av briten Jake Wightman på 3.33,48.

Den sterke polske løperen Marcin Lewandowski, bronsevinner fra siste VM, måtte bryte med skade i det første semifinaleheatet.

Tempo

Uvanlig nok gikk Jakob Ingebrigtsen i ledelse i sitt heat ved første passering etter en runde, som ble passert på 57,2. Han var henholdsvis nummer to og tre ved de to neste passeringene. Australske Stewart McSweyn satte da fart i feltet, men det var Kipsang som tok heatseieren.

Ingebrigtsen, britiske Josh Kerr, spanske Adel Mechaal og McSweyn sikret seg også direkte finalebillett, mens Jake Heyward fra Storbritannia og Charles Grethen fra Luxembourg gikk videre på tid.

Fra det første heatet er Wightman, amerikanske Cole Hocker, Cheruiyot, australske Oliver Hoare og spanske Ignascio Fontes klare for lørdagens finale.

Videre

Broren Filip Ingebrigtsen røk ut allerede i kvalifiseringen for to dager siden.

Der gikk lillebroren enkelt videre som fjerdemann i sitt heat. I et nokså anonymt og kontrollert løp fikk han tiden 3.36,49. Tiden var uinteressant siden det også der var de fem beste i heatet som kvalifiserte seg direkte til semifinalen. Lørdag klokka 13.40 norsk tid er det finale.

Jakob Ingebrigtsen ble nummer fire på 1500-meteren i VM i Doha i Qatar for to år siden.