Australsk 18-åring tok historisk OL-gull i skateboard

Keegan Palmer tok historiens første OL-gull i skateboard park for menn. Foto: Ben Curtis / AP / NTB
Keegan Palmer tok historiens første OL-gull i skateboard park for menn. Foto: Ben Curtis / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Keegan Palmer herjet og sikret seg historiens første OL-gull i mennenes skateboardfinale i park. Det ble brasiliansk sølv og amerikansk bronse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

18-åringen hadde allerede en god omgang inne og ledet med sine 94,04 poeng før han slo til i siste omgang. Han toppet sin tidligere prestasjon og ble belønnet med 95,83 poeng.

Han var tydelig fornøyd etter siste omgang der han kastet brettet i bakken med full kraft mens han jublet vilt. Poengsummen ga seier med nesten ti poengs margin.

Palmer ble født i San Diego i USA, men familien flyttet tidlig til Australia, og han vokste opp der. Nå er han bosatt i California.

– Dette er en enorm ære, og jeg er så takknemlig for at jeg kunne gjøre det for Australia. Det var der alt startet for meg, sa Palmer.

Hans nærmeste utfordrer, brasilianske Pedro Barros, leverte 86,14 i første omgang. Det skulle vise seg å holde til sølv. Amerikanske Cory Juneau kjørte inn til 84,13 i sitt andre forsøk og tok bronse. Dermed ble det en suveren seier til den unge australieren, som ikke trengte den siste superomgangen for å ta gullet med god margin.

Palmer er den første ikke-japaneren som tar gull i skateboard i idrettens OL-debut. Tidligere ble det hjemmeseier i begge klasser i street, samt i kvinnenes parkfinale.