Hergeirsson om gulljakten: – Warholm skaper gåsehud

Landslagssjef Thorir Hergeirsson og kaptein Stine Bredal Oftedal lar seg inspirere av norske prestasjoner under årets OL.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Landslagssjef Thorir Hergeirsson og kaptein Stine Bredal Oftedal lar seg inspirere av norske prestasjoner under årets OL. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

De norske håndballjentene er to seirer unna en ny OL-tittel. Karsten Warholms superløp brukes aktivt som motivasjon i innspurten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fem norske medaljer er allerede i boks i Tokyo. To er gull, og det sprer enda større appetitt hos håndballaget.

– Det er utrolig inspirerende, og samtidig får man gåsehud-følelse av prestasjoner som Warholm gjør. Det er ekstremt. Det viser at alt er mulig. Det så vi også i går med Eivind (Henriksen, sleggesølv). Det er jo en fantastisk historie, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson til NTB.

– Det er veldig inspirerende. Warholm sa at vi bare skulle «gå inn hardt og fortsette hardt», sier landslagskaptein Stine Bredal Oftedal til NTB.

– Det gir oss bare et ekstra «push» når man ser på det, sier Veronica Kristiansen til NTB.

– Nå har vi jo fått sett på medaljen. Det gir kjempemotivasjon, og det er en stor drøm for oss (å ta gull), sier Stine Skogrand.

Tidligere i OL-vant Kristian Blummenfelt triathlon.

Norge møter det russiske ROC-laget i semifinalen fredag. Det kan bli en revansjekamp fra 2016-OL der Russland slo Norge i en dramatisk semifinale.