Medaljedrømmen brast for håndballgutta: Danmark vant 31-25 i kvartfinalen

Sander Sagosen etter at han fikk rødt kort i OL-kvartfinalen mot Danmark. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Den norske gulldrømmen kjørte seg helt fast mot OL-tittelforsvareren Danmark. Sander Sagosen avsluttet mesterskapet med rødt kort og 25-31-tap.

Dermed må de norske håndballgutta vente videre på en mesterskapstittel etter nederlag i kvartfinalen.

Etter en jevn første omgang gikk Danmark opp til 16-13 kort inn i andreomgangen. Det ble så til 19-14, og tendensen i kampen svingte over på danske hender i løpet av få minutter etter pause.

Danmark gled gjennom Norges forsvar flere ganger, og rykket fra 13-12 til 19-14 hadde ikke det norske laget noe skikkelig svar på.

– Vi var ikke gode nok i dag. I andreomgangen går vi tomme (for krefter), og Danmark strekker oss fra sidelinje til sidelinje i forsvar, sier Sagosen til NTB.

Han fikk rødt kort etter tre tominuttene. – Jeg synes alle tre (utvisninger) var billige. Du får spørre dommerne. De dømmer litt i sin egen verden, spør du meg.

Norge ga seg ikke helt, men Danmark hadde fått kampen inn på sporet de ønsket. Med Mikkel Hansen som dirigent holdt det helt hjem.

Åpent

1.-omgangen ble et keepermareritt for begge lag med totalt sju redninger etter 32 avslutninger på mål. Torbjørn Bergerud ble byttet ut etter ni baklengs på like mange skudd.

– Det var en kamp det var vanskelig å komme inn i. Vi slet bakover. De vant mange dueller og fikk gode muligheter. Det var vanskelig å spille seg varm. Vi keeperne stoppet for lite, sier Bergerud til NTB.

TV-Guiden: Dette skjer i OL i dag

Danmarks førstevalg Niklas Landin slapp inn elleve av 14 skudd før pause.

Norges målvakter slet med å stoppe danske skudd også i andreomgangen. Landin reddet ikke så mye han heller, men paradene kom på viktige tidspunkter.

Christian O'Sullivan ble spilleklar selv om han mandag måtte ha et lite inngrep i en tommel. Han fikk fingeren ut av ledd i oppgjøret mot Frankrike.

– Jeg er glad jeg kunne spille denne kampen. Det gikk greit, men det var litt smerter og litt vanskelig å gripe ballen, sier O'Sullivan til NTB.

Dominant

Danmark er tittelforsvarer i både VM (Egypt i januar) og OL (Brasil 2016). I 2019-VM slo danskene Norge i finalen i Herning.

Norge fikk gjennombruddet med fjerdeplass i EM i 2016 og har siden det vært aktuelle i toppen i de fleste mesterskapene.

Myrhol avsluttet en svært lang karriere med kampen mot Danmark. Det samme gjaldt for Magnus Jøndal (33). Begge gir seg med topphåndball og går over i andre jobber.

Norge spiller EM i januar i Slovakia og Ungarn.