Dette skjer i OL i dag

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er det viktigste som skjer i OL tirsdag 3. august:

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Jakob Ingebrigtsen videre - Filip slått ut

I en alder av 20 år har Jakob Ingebrigtsen løpt i en rekke seniormesterskap, men tirsdag stilte til start i OL for første gang. Han var i aksjon i tredje heat i kvalifiseringen på 1500 meter og tok seg greit videre med sin 4.-plass. Storebror Filip Ingebrigtsen slet stort og klarte ikke ta seg videre på tid. De seks beste i hvert heat gikk til semifinale sammen med ytterligere seks løpere på tid.

Warholm løper for gull

Karsten Warholm er regjerende verdens- europamester på 400 meter hekk. I dag kan han gjøre samlingen komplett med seier i OL-finalen, som starter klokken 05.20. Rai Benjamin fra USA er ventet å gi ham hardest kamp om gullet. Et annet spenningsmoment er om det settes verdensrekord. Warholm er fersk rekordholder med tiden 46,70 fra årets Bislett Games.

Håndballgutta møter Danmark

Norges herrelandslag slet seg videre til kvartfinale i OL-håndballen. Der venter regjerende OL- og verdensmester Danmark med avkast fra klokken 10.00. Håndballgutta har kun slått danskene tre ganger siden 2009, men klarer de likevel å ta rotta på våre skandinaviske naboer i sør?

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norges eldste i aksjon

Geir Gulliksen (61) er eldste utøver i den norske OL-troppen. Fra klokken 12.00 går han og hesten VDL Groep Quatro i gang med kvalifiseringen i sprangridning. De 30 beste går videre til finalen.

Nordås løper 5000 meter

Narve Gilje Nordås løper i toerheatet i kvalifiseringen på 5000 meter fra klokken 13.20. De fem beste i hvert heat og ytterligere fem løpere på tid avanserer til finalen. Rogalendingen er en del av treningsgruppen til Ingebrigtsen-brødrene.

Biles tilbake

USAs turnstjerne Simone Biles (24) stiller i OL-finalen i bom fra klokken 10.48. Det gjør hun etter å ha stått over flere medaljeøvelser av hensyn til sin mentale helse. Biles vant fire gull og én bronse i Rio-lekene for fem år siden.