Biles på startlisten til OL-finalen i bom

Simone Biles kan bli å se i tirsdagens OL-finale i bom. Foto: Gregory Bull / AP / NTB
Simone Biles kan bli å se i tirsdagens OL-finale i bom. Foto: Gregory Bull / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den amerikanske turnstjernen Simone Biles (24) er aktuell for OL-finalen i bom etter å ha stått over de tre siste øvelsene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Da startlisten til finalen ble klar mandag formiddag norsk tid var Biles med blant de åtte utøverne. USAs turnforbund har foreløpig ikke kommet med noen uttalelse om hvorvidt hun skal delta.

Biles gjorde det sterkt i innledende runde og kvalifiserte seg for samtlige apparatfinaler i Tokyo. I lagkonkurransen trakk hun seg imidlertid etter en miss i sprangøvelsen, og senere har hun trukket seg fra mangekampen samt apparatfinalene i sprang, skranke og frittstående.

Den beslutningen har en av OLs største stjerner forklart med at hun trengte å pleie sin mentale helse. Ifølge nyhetsbyrået AFP skal hun ha blitt rammet av et fenomen som kalles «the twisties», som er en mental sperre.

– Etter prestasjonen jeg gjorde i sprang hadde jeg ikke lyst til å fortsette. Jeg må fokusere på min mentale helse. Jeg stoler rett og slett ikke på meg selv i øyeblikket, har Biles forklart.

Nå ser hun imidlertid ut til å være klar for konkurranse igjen. Amerikaneren tok fire gull og bronse i Rio-OL for fem år siden.