Danmark gruppevinner tross tap for Sverige – møter Norge i OL-kvartfinale

Bjarte Myrhol får en ny OL-kamp i kvartfinalen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Bjarte Myrhol får en ny OL-kamp i kvartfinalen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Foto: NTB

Danmark tapte overraskende 30-33 for Sverige i OL-håndballen for menn, men møter likevel Norge i kvartfinalen tirsdag.

Svenskene måtte vinne med fem mål for å kunne ta puljeseieren fra danskene. På det meste ledet Sverige med fem og la et realt press på danskene, men det holdt ikke.

Dette er de tre andre kvartfinalene tirsdag, kamptider ikke klare: Frankrike – Bahrain, Egypt – Tyskland og Spania – Sverige.

Det blir det første mesterskapsmøtet mellom Norge og Danmark siden 2019-VM. Da vant danskene klart både i gruppespill og finale.

Norge slo Frankrike 32-29, men det ga ikke mer enn fjerdeplass i gruppen. Tyskland var klart bedre enn Brasil og gikk foran det norske laget på innbyrdes oppgjør.

Slitne

– Det er mange lag her som er på felgen nå med tynne tropper etter en tøff klubbsesong, sier Norges veteran Bjarte Myrhol til NTB.

Han scoret fire ganger mot franskmennene. Han kan spille sin siste kamp i karrieren tirsdag. Myrhol legger opp etter denne sesongen.

– En kamp som den mot Frankrike kan være med på å frigjøre energi. Det er det vi håper skal skje, i så fall merker man ikke at man er kjørt fysisk, sier Myrhol.

Christian O'Sullivan kan være i trøbbel på grunn av en tommelskade han pådro seg i OL-kampen mot Frankrike. Han ble sendt rett til røntgenundersøkelse etter sluttsignalet.

Danmark er tittelforsvarer i OL og VM

Semifinalene spilles torsdag mens medaljekampene avvikles lørdag.

Danmark er tittelforsvarer i OL og VM. Danskene sparte sin førstekeeper Niklas Landin fra start mot Sverige, og erstatteren Kevin Møller hadde ingen god dag før han ble byttet ut.

Mikkel Hansen lyktes ikke som vi er vant til og ble sittende på reservebenken en del i andreomgangen.

Personvernpolicy