Endelig OL-gull for Gong

Gong Lijiao jublet for sitt første OL-gull etter å ha utklasset konkurrentene i kulefinalen. Foto: Martin Meissner, AP / NTB
Gong Lijiao jublet for sitt første OL-gull etter å ha utklasset konkurrentene i kulefinalen. Foto: Martin Meissner, AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Gong Lijiao vant OL-gullet som har manglet i medaljesamlingen hennes ved å utklasse konkurrentene i kvinnenes kulefinale.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Alle hennes fem gyldige støt i finalen ville holdt til gull, og hun avsluttet med 20,58, som var 79 centimeter foran det beste støtet til sølvvinner Raven Saunders.

– Jeg er veldig glad for endelig å ha vunnet gull i OL. Ikke bare vant jeg, jeg satte også personlig rekord. Nå føler jeg at alt arbeidet var verdt det, sa Gong.

32-åringen tok bronse i Beijing-OL for 13 år siden, sølv i London-lekene fire år senere og endte utenfor pallen på fjerdeplass i Rio de Janeiro. Hun har vunnet VM-gull to ganger på rad, og nå har hun også OL-gull.

Gong innledet med 19,95. Etter et dødt støt la hun på til 19,98 i tredje omgang, nøyde seg med 19,80 i fjerde, før hun avsluttet med 20,53 og 20,58.

Saunders fikk opp 19,79 i nest siste omgang og skjøv Valerie Adams fra New Zealand ned til bronseplass.

Adams, som har gull fra 2008 og 2012 og sølv fra 2016, kompletterte sin medaljesamling med bronse på 19,62.

– Jeg er fornøyd. Det er mitt femte OL og min fjerde medalje, sa Adams.