Norge kjempet seg til 29-27 over Nederland: Flest seirer i OL gjennom tidene

Nora Mørk og Marit Malm Frafjord jubler etter scoring i OL-kampen mot Nederland. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Nora Mørk og Marit Malm Frafjord jubler etter scoring i OL-kampen mot Nederland. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

De norske håndballjentene fortsatte suksessen i favorittrollen med 29-27 over Nederland. Norge overtok samtidig rekorden i antall seirer i kvinnehåndball i OL.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sør-Korea ledet den statistikken før lekene startet, men etter lørdagens kamper er det 37-36 til Norge. Forspranget kommer trolig til å øke dagene som kommer.

Norge spilte første gang i OL i 1988 (sølv). Siden da har håndballjentene bare stått over én gang (2004).

Hergeirsson: – Godkjent i alle faser av spillet

Med triumfen over Nederland ble gruppeseieren sikret. Motstanderen i kvartfinalen onsdag blir trolig enten Spania, Brasil eller Frankrike.

– Jeg er godt fornøyd med gjennomføringen. Vi hadde litt utfordringer med linjespillet, men bortsett fra det synes jeg det var godkjent i alle faser av spillet, sa landslagssjef Thorir Hergeirsson til Discovery.

– Det ble mindre løping enn jeg trodde. Jeg synes ikke Nederland løp mer enn en gang i blant.

Norge trengte ikke mange minuttene på å ta kontrollen på regjerende verdensmester (VM 2019 i Japan) Nederland. Det var lekent spill, bra fart og fine kombinasjoner som ga Norge tremålsledelse flere ganger i 1.-omgangen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

På tribunen

Med 16-13 til pause skaffet Thorir Hergeirssons lag seg en fin buffer før 2. omgang, men det ble spenning utover i oppgjøret. Det var den beste kampen så langt i sommerlekene.

Norge gikk fra 26-26 til 29-26. Det ble et lite og avgjørende rykk.

– Jeg er veldig fornøyd. Dette var en skikkelig lagseier. Vi brukte alle, og de som kom inn trøkket til. Det liker jeg veldig godt, sa Stine Bredal Oftedal til Discovery.

Keeper Silje Solberg hadde flere viktige redninger i andreomgangen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter at det er spilt 24 kamper i OL-turneringen, kommer ikke Norge unna å ha et tungt favorittstempel på seg.

Selv uten en småskadd Henny Ella Reistad, av mange ansett som verdens beste kvinnelige spiller, ble det aldri skikkelig trøbbel mot Nederland. Reistad fikk en trøkk i skulderen i kampen mot Montenegro. Det kan være at hun også står over den siste gruppekampen mot Japan mandag.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Utelukket

– Det er viktig med hvile, og nå spiller ikke kampen mot Japan så stor rolle, så da kan vi bruke den som forberedelse til en kvartfinale, sa Hergeirsson.

– Det er tøffere lag i den andre pulja. Vi trenger fortsatt å heve oss noen hakk, men det har vi potensial til.

I den andre puljen, der flere lag har skuffet spillemessig, er Sverige allerede gruppevinner. Dette betyr at det ikke kan bli noen naboduell før i en eventuell OL-finale 8. august.

Svenskene er glade for å kunne møte Norge først i den tredje cupkampen.

– Norge har den beste kvaliteten og har hatt det over tid. Vi får en mulighet til å møte et lag mer av vårt kaliber i en mulig semifinale, sier Sverige-trener Tomas Axnér til avisen Aftonbladet.