Hedda Hynne utslått i semifinalen på 800 meter

Hedda Hynne ble utslått i semifinalen på 800 meter i Tokyo-OL. Foto: Lise Åserud / NTB

Hedda Hynne var sjanseløs i jakten på finaleplass på 800 meter i Tokyo-OL. Hun endte på 7.-plass i sitt semifinaleheat på 2.02,38.

De to beste i hvert av de tre semifinaleheatene og to beste tider for øvrig får plass i onsdagens finale. Hynne løp i første heat, men var utslått allerede da hun kom i mål.

31-åringen tok seg videre fra kvalifiseringen med 2.00,76 og tredjeplass i sitt heat. Hennes årsbeste stammer fra Diamond League-stevnet i Stockholm 4. juli. Da løp hun på 1.59,82.

TV-Guiden: Dette skjer i OL i dag

Natoya Goule fra Jamaica vant det første heatet på 1.59,57 foran britiske Jemma Reekie på 1.59,77.

I fjor var Hynne nummer to på verdensstatistikken. Da satte hun norsk rekord med 1.58,10. Skien-jenta med bosted i Trondheim har hatt en ujevn sesong. Det kan skyldes at hun lenge var plaget av en ankelskade.

Hedda Hynne er samboer med treneren Erik Sakshaug.