Duplantis forklarte riv med superform

Armand Duplantis rev på åpningshøyden 5,50 i stavkvalifiseringen og forklarte det med at han er i så god form at han valgte en for stiv stav. Svensken kvalifiserte seg lett til finale, der han blir favoritt. Foto: Matthias Schrader, AP / NTB
Armand Duplantis rev på åpningshøyden 5,50 i stavkvalifiseringen og forklarte det med at han er i så god form at han valgte en for stiv stav. Svensken kvalifiserte seg lett til finale, der han blir favoritt. Foto: Matthias Schrader, AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den svenske stavyndlingen Armand Duplantis rev på åpningshøyden i OL-kvalifiseringen. Årsaken er at han er i knallform, forklarte han selv.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er en stav jeg pleier å bruke på slike høyder, men i dag valgte jeg en stivere en fordi jeg visste at jeg er i kjempeform og fordi det er masse adrenalin i starten av en slik konkurranse. Det gikk ikke, men det var ikke overraskende. Det var greit å gjøre unna rivet tidlig, sa han etter rivet på 5,50.

– Det er en stav jeg pleier å bruke på seks meter, sa han.

Han tok 5,50 i neste forsøk og svingte seg deretter over 5,65 og 5,75 i første, slik han har for vane. Dermed var finaleplassen sikret. Verdensrekordholderen går til tirsdagens finale som stor favoritt.

– Jeg har ikke konkurrert på to uker og var utrolig tent. Derfor brukte jeg stivere staver enn vanlig på disse høydene, fortsatte han.

Duplantis er den eneste som har vært over seks meter i år. Han har verdensrekorden på 6,18.