Hovland spiller seg ut av medaljekampen

Viktor Hovland har en jobb å gjøre etter en tung start på lørdagens runde i OLs golfturnering. Foto: Heiko Junge / NTB
Viktor Hovland har en jobb å gjøre etter en tung start på lørdagens runde i OLs golfturnering. Foto: Heiko Junge / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Viktor Hovland sliter med ujevnt spill på 3. runde i OL-golfen. Det norske medaljehåpet åpnet med bogey på de to første hullene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den elendige åpningen gjør at Hovland må storspille resten av turneringen hvis han skal ta del i toppsjiktet og kjempe om edelt OL-metall. Birdien på det 6. hullet var sånt sett en god start på «prosjekt opphenting».

Men det ventet nok et tilbakeslag da Hovland startet rundens siste halvdel med en bogey på det 10. hullet. Han rettet opp skaden med en umiddelbar birdie.

I skrivende stund ligger Hovland på delt 32.-plass og er fire slag under par. Opp til medaljeplass skiller det hele åtte slag. Han har fem hull igjen av lørdagens runde.

Norges andre OL-deltaker i golf, Kristian Krogh Johannessen, var blant spillerne som måtte starte lørdagen ekstra tidlig for å fullføre runden fra dagen før. Dårlig vær og forsinkelser sørget for det. En bogey på siste hull la en demper på Johannessens ellers så solide avslutning.

26-åringen innledet også 3. runde med en tidlig bogey, men slo umiddelbart tilbake med tre birdier på rappen. Tre hull senere kom det en ny.

Johannessen startet runden på hull 10. Han står lørdag med fem birdier og tre bogeyer når sju hull gjenstår. Det holder i øyeblikket til to slag under par og en delt 41.-plass.