Simone Biles står over to OL-øvelser til

Turnstjernen Simone Biles blir heller ikke å se i OLs apparatfinaler i sprang og skranke. Foto: Gregory Bull / AP / NTB
Turnstjernen Simone Biles blir heller ikke å se i OLs apparatfinaler i sprang og skranke. Foto: Gregory Bull / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Turndronningen Simone Biles dropper OL-finalene i sprang og skranke. Det er uklart om hun konkurrere igjen i Tokyo-lekene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs turnforbund opplyser om Biles' forfall i en uttalelse. Tidligere har hun trukket seg fra videre deltakelse i lagfinalen og den individuelle mangekampfinalen av hensyn til sin mentale helse.

Lørdag kom beskjeden om at hun også står over søndagens turnfinaler. Da skal det deles ut medaljer i sprang og skranke.

Biles er kvalifisert og kan stille i frittstående mandag og bom tirsdag. Hun vil evalueres daglig for å avgjøre om hun deltar.

24-åringen har fire OL-gull og 19 VM-gull på merittlista. Hun vant fire gull og en bronse i Rio-lekene for fem år siden. Hun fikk sølv i lagkonkurransen i Tokyo selv om hun bare deltok i sprang.

Biles har i sosiale medier vært åpen om at hun har hatt problemer med å takle forventningspresset i oppkjøringen til OL, dit hun kom som en av de aller største stjernene.

«Det var ingen enkel dag, og ikke min beste, men jeg kom gjennom det. Jeg føler ærlig talt at jeg har hele verden på skuldrene mine innimellom», skrev hun på Instagram etter kvalifiseringen.