Hovland med i toppen på OL-greenen

Kristian Krogh Johannessen har herjet på de første hullene. Foto: Lise Åserud / NTB
Kristian Krogh Johannessen har herjet på de første hullene. Foto: Lise Åserud / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Viktor Hovland (23) dro inn den ene birdien etter den andre på den første dagen av OL-golfen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

På den vakre og flotte Kasumigaseki Country Club, 90 minutter unna Tokyo sentrum med buss, fikk han en drømmeåpning med birdie på det første hullet. Deretter ble det par på på hull to, tre og fire. På banens første par-fem hull ble det en ny birdie for Hovland.

Det ble en ny birdie på hull seks og åtte, før det ble nye par på hull ni og ti. På det niende hullet havnet utslag for for første gang i bunkeren, men han slo seg flott ut igjen og reddet inn par på hullet med NTB på slep.

Etter ti hull lå Hovland på minus fire, og det plasserte Oslo-gutten på delt 6.-plass i opp mot 30 graders varme.

Avanserte

På hull elleve ble det en ny birdie, og Hovland avanserte dermed til 4.-plass med totalt fem under par. Par på hull 12 gjorde at han var nede på 5.-plass igjen.

Hovland virket selvsikker og rolig der han slentret fra hull til hull i mørke bukser og hvit skjorte sammen med caddien Shay Knight.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Krogh Johannessen virket ikke å ha noen startnerver, til tross for at turneringen i OL er hans største så langt i karrieren. 26-åringen åpnet med fire strake par, før det ble birdie på både hull fem og seks.

Deretter bokførte han en par på hull sju, før det ble en ny birdie på hull åtte. Det gjorde at drammenseren var nummer fire etter de første hullene.

Sur

Så ble det en sur dobbeltbogey på det niende hullet, som gjorde at han falt på resultatlistene. En bogey på hull 12 og en birdie på hull 14 gjorde at han lå plassert som nummer 28 med minus 1 med fire hull igjen.

En bogey på det 15. hullet sendte ham ned på par totalt og 47.-plass.

Østerrikske Sepp Straka har fått en luke i teten. Etter endt runde er han åtte slag under par etter en 63 runde.

Belgiske Thomas Pieters avsluttet sterkt med to birdier og er seks slag under par på 2.-plass. Samme poengsumm har meksikaneren Carlos Ortiz.