Triatlon: Lotte Miller nummer 24 - historisk gull for Flora Duffy fra Bermuda

Det var en maktdemonstrasjon fra Flora Duffy på løpedelen av triatlonen tirsdag. Foto: Charlie Riedel / AP / NTB
Det var en maktdemonstrasjon fra Flora Duffy på løpedelen av triatlonen tirsdag. Foto: Charlie Riedel / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lotte Miller havnet bakpå fra start og klarte aldri å hevde seg blant teten i triatlonen tirsdag. Nordmannen endte på 24.-plass. Flora Duffy fra Bermuda vant.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Duffy fra Bermuda ble historisk med gullet. Det var den første gullmedaljen vunnet av en utøver fra Bermuda, og bare deres andre medalje i et OL siden 1936. Fra før var det kun Clarence Hill som hadde tatt medalje, da han vant bronse i Montreal i 1976 i boksing.

Duffy avgjorde konkurransen på den avsluttende løpedelen av konkurransen. Det var en gjeng på fem utøvere som startet løpedelen samtidig, men på de siste ti kilometerne med joggesko på beina, var Duffy overlegent best.

Hun bare økte og økte til konkurrentene, og gliste fra øre til øre på oppløpet. 33-åringen var i mål etter en time, 55 sekunder og 36 sekunder, og brast ut i tårer da gullmedaljen var et faktum.

Til slutt var Duffy i mål ett minutt og 14 sekunder foran Georgia Taylor-Brown, som tok sølv. Briten punkterte sent under syklingen, men var likevel storfornøyd med sølv. Katie Zaferes ble nummer tre, ett minutt og 27 sekunder bak Duffy.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Hun er i en helt egen klasse for seg selv, sa Discoverys ekspert Mikal Iden om Duffy.

Norske Lotte Miller var nummer 36 opp av vannet, før hun avanserte flere plasser på sykkelsetet. Miller fikk det tøft på den avsluttende løpingen og endte til slutt på 24.-plass i sin OL-debut, sju minutter og sju sekunder bak vinneren Duffy.