Ordemann tapte åttedelsfinalen tre sekunder før slutt

Richard Ordemann var i aksjon på taekwondomatta i OL mandag. Det endte med tap. Foto: Heiko Junge / NTB
Richard Ordemann var i aksjon på taekwondomatta i OL mandag. Det endte med tap. Foto: Heiko Junge / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Richard Ordemann tapte åttedelsfinalen i 80-kilosklassen i taekwondo. Saleh Elsharabaty fikk vinnerpoenget tre sekunder før slutt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nordmannen kom under 0-4 i den første av de tre rundene. Han kom tilbake og utlignet til 4-4 med to poeng i hver av de neste rundene, begge for kroppsspark.

Tre sekunder før slutt mistet han balansen og falt bakover, og motstanderen ble tilkjent ett poeng. Dermed vant Elsharabaty 5-4, og jordaneren er klar for kvartfinale.

– Det er surt. Hadde jeg greid å holde meg på beina så ville det iallfall blitt en runde til. Det er kjipt, men det er små marginer i toppen, og i dag var de ikke på min side, sa Ordemann til Discovery.

– Jeg følte selv at jeg hadde et hodespark som ville gitt tre poeng, og om jeg hadde fått godkjent det så ville leken vært en helt annen.

Han hadde møtt Elsharabaty to ganger tidligere og tapt begge ganger, men var ikke langt unna seier mandag.

Tiltet

– Jeg følte at ting begynte å gå mer og mer i min favør, og avstandene satt bedre, sa han og kunne ikke helt forklare hva som gikk galt da han falt og pådro seg det fatale straffepoenget.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg tror jeg sparket, og så «tiltet» jeg over. Da var det ikke mye å gjøre, sa han til Discovery.

Ordemanns lille håp om medalje avhenger nå av at Elsharabaty tar seg helt til finalen. Om det skjer, vil nordmannen få delta i rekvalifisering som kan føre til en bronsekamp.

– Jeg håper selvfølgelig på det og kommer til å følge de neste kampene, sa han.

Opphenting

Elsharabaty tok ledelsen 3-0 med et hodespark etter 48 sekunder. Det kom på en kontring etter at Ordemann hadde prøvd seg med et tilsvarende spark. Litt senere ble Ordemann idømt gam-jeom, et straffepoeng, og dermed sto det 4-0.

Etter bare ni sekunder i 2. runde reduserte Ordemann til 2-4 med et kroppsspark, og 24 sekunder ut i den siste runden utlignet han med et nytt. Men det endte likevel med tap i hans OL-debut.

Ordemann er første norske mann som har vært OL-deltaker i taekwondo.