Toppidrettssjefen: – Kristian fløy over mål

Toppidrettssjef Tore Øvrebø roser det norske triathlonlaget etter Kristian Blummenfelts OL-gull. Her er han sammen med idrettspresident Berit Kjøll tidligere i Tokyo-lekene. Foto: Heiko Junge / NTB
Toppidrettssjef Tore Øvrebø roser det norske triathlonlaget etter Kristian Blummenfelts OL-gull. Her er han sammen med idrettspresident Berit Kjøll tidligere i Tokyo-lekene. Foto: Heiko Junge / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kristian Blummenfelts triathlongull åpnet Norges medaljekonto i Tokyo-OL. Etter bragden fikk bergenseren merkelappen «tøffing» fra toppidrettssjef Tore Øvrebø.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er første gang at Norge har en olympisk mester i triathlon. Samtidig var mandagens gull det første norske i et sommer-OL siden 2012.

Øvrebø synes det er ekstra stas at det var triathlonlandslaget som fikk i gang medaljesankingen i Tokyo-lekene. Den norske OL-leiren kom til Japan med ambisjoner om åtte medaljer.

– Helt fantastisk. Vi vet jo hvor dedikert de har vært de siste vanskelige årene. De har vært veldig mye i utlandet og satset alt på optimale treningsforhold. Det er blitt jobbet intenst i gruppa, og de har drevet utvikling, sier toppidrettssjefen til NTB og fortsetter:

– Kristian har hatt en lang rekke med gode resultater over tid. Det har vært en flott utvikling for hans del siden Rio (OL i 2016).

Blummenfelt sa i forkant at det ville være en svart dag om han ikke tok medalje i den individuelle konkurransen.

– Da legger man lista høyt, men Kristian er en tøffing. Han har vært veldig godt forberedt og kjenner konkurrentene godt. I dag fløy han over mål, og da er du i god form, sier Øvrebø.

Gustav Iden og Casper Stornes ble henholdsvis nummer åtte og elleve i mandagens OL-triathlon.