Casper Ruud til topps i Gstaad – tok sin annen strake ATP-tittel

Casper Ruud tok sin annen strake turneringsseier på ATP-touren da han vant i Gstaad søndag.
Casper Ruud tok sin annen strake turneringsseier på ATP-touren da han vant i Gstaad søndag. Foto: Swiss Open Gstaad/mathias Schulz / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Casper Ruud fortsetter å storspille på ATP-touren i tennis. Søndag utklasset han den franske 20-åringen Hugo Gaston 6-3, 6-2 i finalen i sveitsiske Gstaad.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Triumfen i Sveits er Ruuds fjerde i seniorkarrieren og den andre på rad på ATP-touren. 22-åringen vant også i svenske Båstad sist helg.

Ruud var 3.-seedet i Gstaad-turneringen og møtte bare én seedet spiller (Benoît Paire, kvartfinale). Han var storfavoritt foran finalen mot 155.-rangerte Gaston, og det skulle også vise seg at det var klasseforskjell på spillerne, selv om den unge franskmannen yppet seg tidlig.

– Dette var nok den tøffeste kampen i løpet av disse to ukene. Hugo spiller veldig raskt og lar deg ikke få så mye rytme. Han kan spille variert, og selv om det ble 6-3, 6-2, hadde han mange sjanser, sa Ruud i seiersintervjuet med arrangøren.

Allerede i første game kom han under 0-40 i egen serve, men han berget seg med en fin opphenting. I det lange fjerde gamet brøt Ruud Gastons serve, og det la grunnlaget for settseieren.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ruud ble brutt i påfølgende game, men brøt tilbake på direkten. Settet vant han 6-3.

Trives i høyden

Den norske tennisstjernen har fra før fortalt at han trives i høyden i Gstaad, som ligger drøyt 1000 meter over havet i de sveitsiske alpene. Han forsøker å utnytte tynnluften til sin fordel ved å spille med mye toppspinn og serve knallhardt.

Han lyktes tidvis meget godt mot Gaston, selv om han ikke servet like godt som tidligere i turneringen. Dessuten gjorde Ruud tre dobbeltfeil i første sett.

I det andre settet spilte Ruud solid fra starten av og skaffet seg to bruddballer i første game som han ikke klarte å utnytte. Han vant imidlertid i egen serve og fulgte opp med å bryte Gaston til 2-1-ledelse.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg forsøkte å spille ordentlig for hvert poeng, og det ble nok nøkkelen her i dag. Jeg ville gi alt i finalen, og heldigvis gikk det min vei, sa Ruud.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Best da det gjaldt

Ruud tok også ledelsen 3-1 før et intenst og meget langvarig game fulgte. Ruud hadde bruddball fire ganger, men Gaston klarte å snu det til sin fordel.

Nordmannen fikk ikke noe gratis mot den talentfulle franskmannen. Hans neste servegame ble også av det ganske langvarige slaget, men Ruud klarte å avverge tre bruddballer fra Gaston og øke til 4-2.

Publikum i Gstaad fikk topp underholdning i det andre settet, og i neste game var det Ruud som skaffet seg hele fem bruddballer. Spillerne fulgte hverandre tett på dette tidspunktet, men Ruud klarte til slutt å dra i land en 5-2-ledelse.

Dermed kunne han serve inn settet og kampen med 6-2 i det neste gamet.

Jager hattrick

For seieren i Sveits får Ruud med seg en premiesjekk på 430.000 kroner, men ikke minst fortsetter han å samle viktige ATP-poeng. Det setter ham i posisjon til både å kunne klatre på verdensrankingen og å kunne spille seg inn blant de åtte spillerne som får delta i ATP-tourfinalen i Torino i november.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Per nå er Ruud ranket som verdens 14. beste spiller. Den plasseringen beholder han når listen oppdateres mandag, men han er nærmere spillerne foran seg etter seieren i Gstaad.

I neste uke skal Ruud spille en ny grusturnering i østerrikske Kitzbühel. Der nådde han semifinalen i 2019, som var forrige utgave av turneringen. I år er Ruud 1.-seedet i turneringen, og det er ikke utenkelig at han kan fullføre et hattrick på ATP-touren.