Verdenseneren utslått i første runde – Osaka imponerte

Verdensener Ashleigh Barty ble slått ut av OL-turneringen i tennis allerede i første runde. Foto: Seth Wenig, AP / NTB Foto: NTB

Verdensener og nybakt Wimbledon-mester Ashleigh Barty snublet allerede over første hinder i den olympiske tennisturneringen.

Den australske 25-åringen tapte i strake sett for spanske Sara Sorribes, som er 47 plasser bak henne på WTA-rankingen. Soarribes vant 6-4, 6-3 i en kamp som varte litt over halvannen time.

Barty var regnet blant favorittene i kvinnenes OL-turnering. Etter hennes tap er hjemmefavoritten Naomi Osaka høyest rangerte spiller i kvinnenes turnering.

Osaka, som fikk æren av å tenne OL-ilden under åpningsseremonien, var i aksjon på centrecourten rett etter Barty og gjorde det atskillig bedre enn henne. Osaka feide kinesiske Zheng Saisai av banen med 6-1, 6-4 og er klar for kamp mot sveitsiske Viktorija Golubic i 16-delsfinalen.

Tredjeseedede Aryna Sabalenka tok seg også videre søndag. Hviterusseren slo ut polske Magda Linette med 6-2, 6-1.