Tufte-makker langt nede: – Lurer på om jeg ikke hadde store nok føtter

Erik Solbakken (helt til høyre) var skuffet over seg selv etter at den norske dobbeltfireren ikke klarte å ta seg OL-finalen. Martin Helseth (f.v.), Olaf Tufte og Oscar Helvig utgjør resten av laget. Foto: Lise Åserud / NTB
Erik Solbakken (helt til høyre) var skuffet over seg selv etter at den norske dobbeltfireren ikke klarte å ta seg OL-finalen. Martin Helseth (f.v.), Olaf Tufte og Oscar Helvig utgjør resten av laget. Foto: Lise Åserud / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Erik Solbakken har i OL vært bakerste roer i Norges dobbeltfirer. 26-åringen er usikker på om han fylte Olaf Tuftes sko i en mislykket finalejakt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den norske båten blir ikke å se medaljekampen natt til tirsdag. I stedet skal den ut i B-finalen på roarenaen i Tokyo.

– Jeg er veldig lei meg. Vi hadde en drøm om å kjempe om finaleplass, og når det brister i dag, kommer det mye følelser. Jeg føler vi skyldte hverandre å ta oss til finalen, sa Solbakken til NTB etter Norges fjerdeplass i søndagens oppsamlingsheat.

Derfra gikk kun de to beste videre. Tufte-båten var over seks sekunder unna en OL-finale.

– Vi kom dårlig ut, og det har vært akilleshælen vår hele sesongen. Vi havnet bakpå og det ble en kamp for å hente inn de andre framfor å dra ifra. Det preget roingen mer enn det burde. Så da ble det samme suppa som i forsøket, mente Solbakken.

Roeren fra Moss fikk ansvaret for å styre rotakten som bakerste mann i båten.

– Olafs sko på «stroken» er store å fylle. På en dag som denne, lurer jeg på om jeg ikke hadde store nok føtter. Jeg har prøvd å gjøre så godt jeg kan. Olaf klapper meg på skuldra og sier at jeg har gjort det godt nok. Alle evaluerer sin egen prestasjon, og det er skuffa karer etter dette, sa han.