Tufte preget etter OL-skuffelsen: – Kjipt for alle

Olaf Tufte la ikke skjul på skuffelsen etter at den norske dobbeltfireren mislyktes i jakten på en OL-finale. Foto: Lise Åserud / NTB
Olaf Tufte la ikke skjul på skuffelsen etter at den norske dobbeltfireren mislyktes i jakten på en OL-finale. Foto: Lise Åserud / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Olaf Tufte var opptatt av å ta vare på sine yngre makkere etter at drømmen om en rofinale i OL brast. Veteranen beskriver nedturen som «jævlig skuffende».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det blir ingen A-finale i Tuftes sjuende og siste OL. Den norske dobbeltfireren ble bare nummer fire i søndagens oppsamlingsheat i Tokyo. Over seks sekunder skilte til topp to og finaleplass.

I tillegg til Tufte utgjorde Martin Helseth, Erik Solbakken og Oscar Helvig det norske laget.

– Nå etter målgang har jeg mer enn nok med å ta vare på gutta. Jeg har vært kommandant i denne båten i tre år, og da er det jævlig skuffende når vi ikke får det til. Gutta har levert, og jeg har til tider vært jævlig streng med dem. Det er fordi jeg vet hva som venter oss. Vi lyktes ikke med planen vi hadde. Det er kjipt for alle som har lagt ned så vanvittig mye, sa Tufte tydelig preget.

– Vi er ikke gode nok, og det er skuffende. Jeg hadde en drøm om å få dem med til en olympisk finale og få en kickstart på tre nye olympiske epoker samt en ålreit avslutning på min egen. Men det brast. Nå har vi noen dager på å samle oss og ro et ordentlig løp i B-finalen, la veteranen til.