Russisk seier i historisk OL-kamp i treerbasketball

Russlands Anastasia Logunova kjemper mot Japans Mio Shinozaki i den første OL-kampen i basketball med treerlag. Foto: Jeff Roberson / AP / NTB
Russlands Anastasia Logunova kjemper mot Japans Mio Shinozaki i den første OL-kampen i basketball med treerlag. Foto: Jeff Roberson / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

De russiske utøverne stakk av med seieren da den nye OL-øvelsen basketball for treerlag fikk sin debut i lekene lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er første gang det arrangeres en basketballkonkurranse med treerlag i OL. De russiske kvinnene, som konkurrerer under betegnelsen ROC fordi landet er straffet for systematisk dopingjuks, tok en historisk seier i den første kampen som ble spilt.

Vertsnasjonen Japan var motstander, men kom til kort mot russerne, som er verdens best rangerte lag i øvelsen.

Japan holdt lenge følge med russerne, men måtte gi tapt da russerne nådde seierssummen på 21 poeng med 25,6 sekunder igjen å spille. Det endte dermed 21-18 til ROC.

USA og Frankrike er blant de andre favorittene i den ferske OL-øvelsen.

Basketball for treerlag er inspirert av gatebasketball, og det spilles med bare en kurv. Første lag til 21 poeng, eller laget som leder når det er spilt ti minutter, vinner kampen. Både kvinnenes og mennenes turnering omfatter åtte lag. Alle møter alle i grunnspillet. De to beste går rett til semifinale, de fire neste til kvartfinale.