IOC-presidenten åpner opp om søvnløse netter

IOC-president Thomas Bach gleder seg over at det endelig blir OL i Tokyo. Foto: Courtesy of Tokyo 2020 via AP / NTB
IOC-president Thomas Bach gleder seg over at det endelig blir OL i Tokyo. Foto: Courtesy of Tokyo 2020 via AP / NTB Foto: NTB

IOC-president Thomas Bach ser ut til å endelig få sitt OL i Tokyo når det starter kommende fredag. Han har imidlertid ikke hatt noen rolig og enkel vei dit.

Når det offisielle startskuddet for de 30. sommerlekene går av i Tokyo fredag, er det en lettet IOC-president som skal overvære åpningsseremonien.

– På de 15 siste månedene har vi måttet ta mange avgjørelser basert på usikre grunnlag. Det har vært mange søvnløse netter, sier Thomas Bach.

Han viser til at det lenge har regjert usikkerhet om hvorvidt de kunne gjennomføre OL i Tokyo. Den internasjonale olympiske komité har vært utsatt for mye kritikk, særlig fra innbyggere i Tokyo.

– Det har også vært tungt for oss, tungt for meg. Men for å komme hit i dag måtte vi vise selvtillit, å vise en vei ut av en krise, fortsetter han.

Det er ikke så lenge siden de måtte stenge lekene for publikum. Før det hadde det lenge vært usikkert hvor mange som fikk komme til Tokyo. På grunn av koronasituasjonen der ble det til slutt ingen.

– Vi kan endelig se lyset i enden av tunnelen. Avlysning var aldri tema for oss. Vi gjorde det for utøverne, avslutter Bach.

Personvernpolicy