Verstappen vant tidenes første Formel 1-sprint

Nederlandske Max Verstappen vant lørdagens sprintløp på Silverstone. Foto: Jon Super / AP / NTB
Nederlandske Max Verstappen vant lørdagens sprintløp på Silverstone. Foto: Jon Super / AP / NTB Foto: NTB

VM-leder Max Verstappen sikret seg beste startposisjon foran Storbritannias Grand Prix på Silverstone lørdag. Han var suverent best i lørdagens sprintrace.

Lewis Hamilton hadde beste startspor i Formel 1-sportens aller første sprint, men åpnet dårlig og så rivalen Verstappen stikke i tet tidlig. Den britiske Mercedes-stjernen greide aldri å tette luken og ble nummer to foran stallkamerat Valtteri Bottas.

Red Bull-fører Verstappen fikk som vinner av sprintracet tre VM-poeng og fordelen av «pole position» i søndagens Grand Prix. Hamilton og Bottas kunne plusse på henholdsvis to og ett poeng i VM-sammendraget.

Før helgens Formel 1-kjøring ledet nederlandske Verstappen med 182 poeng mot Hamiltons 150.

Lørdagens sprint besto av 17 runder og varte rundt en halvtime. Førerne tilbakela over 100 kilometer. Formel 1 har innført nyvinningen i et forsøk på å gjøre kvalifiseringen mer severdig. Formatet vil bli brukt tre ganger denne sesonger.

Det ble gjennomført en egen kvalifisering til sprinten fredag.

Personvernpolicy