Ruud lekte seg til finale i svensk ATP-turnering

Casper Ruud er klar for finale i Båstad. Foto: Thibault Camus / AP / NTB
Casper Ruud er klar for finale i Båstad. Foto: Thibault Camus / AP / NTB Foto: NTB

Casper Ruud hadde et solid tak på Roberto Carballés i lørdagens semifinale i ATP 250-turneringen i svenske Båstad. Tennisstjernen vant med settsifrene 6-1, 6-4.

I finalen møter Ruud argentinske Federico Coria. Han er ranket som nummer 77 i verden og slo ut tyske Yannick Hanfmann i strake sett tidligere lørdag.

Nordmannen jakter på sin tredje ATP-tittel. Tidligere har han vunnet turneringer i Argentina (februar 2020) og i Sveits (mai i år). Konkurransen i Båstad er på ATP 250-nivå.

Ruud kom ut i 100 i semifinalen lørdag. Han beholdt egen serve i det første gamet før han brøt Carballés de to første gangene. På 5-0 til Ruud vant spanjolen sitt første game.

Ruud fortsatte den gode formen også i starten av det andre settet. Der fikk han inn en bruddball på direkten, men ble brutt tilbake umiddelbart til 1-1. Det likte Ruud dårlig, som like greit brøt tilbake til 2-1.

Deretter holdt spillerne egen serve fram Carballés brøt til 4-4. Igjen slo Ruud umiddelbart tilbake og svarte med samme mynt. Derfra servet han inn 6-4 og finalebilletten.

Finalemotstander Coria har en trøblete fortid. I juni 2018 ble argentineren utestengt fra tennis i åtte måneder for å unnlate å rapportere om forsøk på kampfiksing i 2015. Han ble også straffet for ikke å samarbeide i den påfølgende etterforskningen.

Personvernpolicy