Southgate: – Smerte i garderoben

Det var ingen pokal å hente for Harry Kane og Gareth Southgate etter EM-finalen, bare sølvmedaljer. Foto: Facundo Arrizabalaga, Pool via AP / NTB
Det var ingen pokal å hente for Harry Kane og Gareth Southgate etter EM-finalen, bare sølvmedaljer. Foto: Facundo Arrizabalaga, Pool via AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Gareth Southgate håpet å få feire Englands første mesterskapstittel på 55 år sammen med sine spillere, men EM-tittelen glapp etter straffesparkkonkurranse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

For 25 år siden misset han selv det avgjørende straffesparket da England tapte EM-semifinalen mot Tyskland på Wembley. Søndag misset Marcus Rashford, Jadon Sancho og Bukayo Sako da Italia vant EM-finalen. Ingen av dem var født i 1996.

Southgate var selv ikke født da England vant sin eneste tittel, VM-gullet i 1966.

– Vi er enormt skuffet, for spillerne har vært absolutt fantastiske i dette sluttspillet. De ga absolutt alt i finalen og løp til de var helt ferdige, sa Southgate til BBC.

– Til tider spilte de veldig bra, men i perioder tok vi ikke godt nok vare på ballen. Likevel har jeg ikke noe å klandre dem. Det har vært en fryd å jobbe med dem, og vi har kommet lenger enn noe England-lag på svært lenge. Likevel er det mye smerte i garderoben i kveld.