Kritikk etter at unggutter misset straffer

Englands landslagssjef Gareth Southgate med armene om Bukayo Saka etter straffemissen som avgjorde søndagens EM-finale. Foto: Carl Recine, Pool via AP / NTB
Englands landslagssjef Gareth Southgate med armene om Bukayo Saka etter straffemissen som avgjorde søndagens EM-finale. Foto: Carl Recine, Pool via AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Jadon Sancho (21) og Bukayo Saka (19) misset på de to siste straffesparkene da England tapte EM-finalen i fotball. Det fører til kritikk mot landslagssjefen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Gareth Southgate har fått mye ros for måten han har ledet England til den første finalen siden 1966, men han får kritikk for å ha latt to unggutter skyte de to siste straffesparkene. Også lagets mer rutinerte spillere får kritikk.

– Om du er (Raheem) Sterling eller (Jack) Grealish så kan du ikke sitte der og la en unggutt gå fram og ta straffe før deg. Du kan det bare ikke. Du kan ikke la en sjenert 19-åring gå fram, sa ekspertkommentator Roy Keane i ITVs sending.

– De andre har mye mer erfaring. Sterling har vunnet trofeer. Han må stå opp og ta ansvar.

Southgate sa til BBC at valget at straffeskyttere var fullt og helt hans ansvar.

– Jeg velger ut fra det jeg har sett på trening, og det er helt og holdent på mine skuldre, sa han.

– Vi hadde forberedt oss godt, men dessverre greide ikke guttene å avgjøre. Men ingen er alene. Vi er sammen om alt, og vi må alle dele ansvaret for at vi ikke vant i dag.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lagkaptein Harry Kane og Harry Maguire scoret på Englands to første straffer. 23-årige Marcus Rashford, også han en spiller med erfaring, misset den tredje. Kane vil ikke klandre noen.

– Alle kan misse en straffe. Vi vinner sammen og taper sammen, og vi kommer til å vokse på dette. Det vil gi oss økt motivasjon til å gjøre det bra i VM neste år, sa han til BBC.