Skarpnord vant i London – femte seier på europatouren

Marianne Skarpnord tok sin femte seier på europatouren i golf da hun seiret i St. Albans utenfor London. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Marianne Skarpnord tok sin femte seier på europatouren i golf da hun seiret i St. Albans utenfor London. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

OL-uttatte Marianne Skarpnord fikk en flott opptakt til Japan-turen da hun vant helgens turnering i London. Det var hennes femte tittel på europatouren i golf.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er en ny lagturnering som fikk sin start i St. Albans denne uka, men det ble kåret individuell vinner også. Etter sin 68-runde lørdag var Skarpnord 13 slag under par totalt og likt med Atthaya Thitikul fra Thailand på toppen av resultatlista.

Dermed måtte det omspill til, og med birdie avgjorde den norske golfproffen på andre ekstrahull.

For 18-årige Thitikul var 2.-plassen nok til å innta ledelsen i europatourens sammenlagtliste denne sesongen.

Nerver

I lagkonkurransen ble det 2.-plass for Team Skarpnord, der også Carmen Alonso, Frida Gustafsson Spang og Christopher Pinsent deltok. Seieren gikk til Olivia Cowans lag.

– Det var mye nerver i spill. På de korte puttene måtte jeg jobbe for å unngå at hendene skalv. Det er veldig spesielt å vinne denne turneringen. Jeg synes konseptet er kjempebra, og vi hadde det virkelig gøy denne uka, sa Skarpnord.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er ekstra gøy å være del av et lag slik at du spiller også for andre enn deg selv.

Nytt konsept

Turneringen var den første i den nye lagserien, der hvert lag består av tre profesjonelle spillere og en amatør. Skarpnords lag endte 38 slag under par etter tre runder og var tre slag bak Team Cowan.

Individuelt endte Skarpnord og Thitikul ett slag foran Charley Hull og to foran Georgia Hall.

Det blir nye turneringer i Team Series i Sotogrande i august, i New York i oktober og i Saudi-Arabia i november.