Kane: – Min beste veggpasning

– Min beste veggpasning, fleipet Harry Kane om vinnermålet i EM-semifinalen mot Danmark. Hans straffespark kom i retur fra Kasper Schmeichel, og her sender han ballen i mål. Foto: Laurence Griffiths, Pool via AP / NTB
– Min beste veggpasning, fleipet Harry Kane om vinnermålet i EM-semifinalen mot Danmark. Hans straffespark kom i retur fra Kasper Schmeichel, og her sender han ballen i mål. Foto: Laurence Griffiths, Pool via AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Harry Kane ble matchvinner da England omsider vant en semifinale igjen. Den forrige som gjorde det samme var Bobby Charlton i 1966.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– For en gangs skyld gikk det vår vei i dag. All ære til gutta, for en prestasjon de gjorde. Vi reagerte veldig bra etter å ha kommet under. Vi kontrollerte kampen, gikk i kjelleren i ekstraomgangene og fikk straffesparket som avgjorde, sa han til ITV.

Han måtte ha to berøringer for å sette inn straffesparket, med Kasper Schmeichels redning innimellom.

– Om det var mitt beste veggspill? Det kan du banne på, sa han.

– Åpenbart var det ikke slik jeg ønsket å skyte. Skuddet ble lavere enn jeg hadde tenkt, men det var en bonus da den kom i retur slik at jeg kunne få den inn.

Det er første gang på 55 år at England er i en mesterskapsfinale, og Kane ønsker at laget skal forbli ubeseiret i finaler. I 1966 ble det VM-gull.

– Dette er helt på toppen av det jeg har vært med på, Englands første EM-finale. Det er et av mine stolteste øyeblikk, men vi har ikke vunnet EM ennå. Vi må prestere en gang til, sa Kane.