Montreal Canadiens slo tilbake i Stanley Cup

Josh Anderson (nummer 17) sørget for ledelse til Montreal Canadiens i første periode. Han scoret også målet som holder laget med i sluttspillet. Foto: Paul Chiasson / The Canadian Press via AP / NTB Foto: NTB

Tampa Bay Lightning kunne avgjøre Stanley Cup med seier i den fjerde finalekampen, men Josh Andersons mål på overtid sørget for å holde Montreal Canadiens med.

Før kampen mandag kveld lokal tid i Montreal hadde Tampa Bay Lightning vunnet de tre første av de potensielt sju finalekampene – til dels overlegent. Nå står det 3–1 i kamper i fordel Lightning.

Josh Anderson sørget for å gi Canadiens en god start med et mål etter 15.39 i første periode. Barclay Goodrow utlignet etter 17.20 i andre periode.

Aleksander Romanov scoret for hjemmelaget 8.48 ut i siste periode, men Lightnings Pat Maroon sørget for å holde spenningen oppe med et mål etter 13.48.

Ved full tid sto det 2-2, og Anderson scoret 3.57 ut i overtidsspillet.

Dermed lever fortsatt håpet for Montreal Canadiens. Tampa Bay Lightning sikter på sin side mot å hente hjem Stanley Cup-trofeet for andre år på rad.

Mats Zuccarello og hans Minnesota Wild kom seg videre fra gruppespillet, men ble slått ut av Vegas Golden Knights i første runde i utslagsspillet.