Korda ny verdensener i golf etter majortriumf

Nelly Korda kysser trofeet etter å ha vunnet kvinnenes PGA-mesterskap i golf. Hennes første majortittel gjør henne også til verdensener. Foto: John Bazemore, AP / NTB Foto: NTB

Nelly Korda (22) fra USA vant kvinnenes PGA-mesterskap i Johns Creek, Georgia søndag, feiret sin første majortittel og tok steget opp som ny verdensener.

Korda avsluttet med en 68-runde, endte 19 slag under par og seiret tre slag foran Lizette Salas. Kim Hyo-joo fra Sør-Korea og italienske Giulia Molinaro delte 3.-plassen, men de var hele ni slag bak vinneren.

– En majortittel og ny verdensener. Er denne uka virkelig? Det er fantastisk, sa Korda.

19 slag under par er tangering av turneringsrekorden. Det kunne vært enda bedre. Hun var 21 slag under par inntil en dobbeltbogey på 15 hull.

Korda tok sin tredje tittel for sesongen, og den andre på rad. Det holdt til å gjøre henne til første amerikanske verdensener for kvinner siden Stacy Lewis i 2014.

Sørkoreanske Ko Jin-young har vært verdensener i nesten to år.

– Jeg har jobbet hardt for det. Nå har jeg nesten ikke ord, sa Korda.

Det ble en god dag for familien. Søsteren Jessica Korda endte på delt 15.-plass, og det holdt til å knipe OL-plass. Det er litt av en idrettsfamilie. Broren Sebastian skal spille Wimbledon-turneringen i tennis kommende uke, og han har mulighet til å bli OL-klar.

Faren Petr Korda vant Australian Open i tennis i 1998.