OL kan ryke for Bystrøm etter ryggbrudd

Sven Erik Bystrøm har pådratt seg flere brudd i ryggen og kan mistet OL i Tokyo, skriver TV 2. Her er han fotografert før rittstart under NM i Kristiansand søndag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
Sven Erik Bystrøm har pådratt seg flere brudd i ryggen og kan mistet OL i Tokyo, skriver TV 2. Her er han fotografert før rittstart under NM i Kristiansand søndag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sykkelproffen Sven Erik Bystrøm fikk seks brudd i ryggen under NM i Kristiansand søndag. 29-åringen kan miste OL, skriver TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bystrøm, som sykler for UAE Team Emirates, veltet på den våte asfalten i Kristiansand søndag, før han skled ut av veien og traff en stolpe. Bystrøm ble sendt med ambulanse til sykehus, der det ble tatt røntgenbilder.

– Jeg har fått brudd på seks tverrtagger i ryggen. Det er ikke akkurat optimalt. Bruddene gror imidlertid av seg selv, og legene sier at det vil ta 5-6 uker å bli frisk, sier Bystrøm til TV 2.

Dermed kan OL i Tokyo i juli stå i fare. Bystrøm er tatt ut i troppen til fellesstarten sammen med Tobias Foss, Markus Hoelgaard og Andreas Leknessund.

– Det er litt for tidlig å si noe om OL ennå. Det er godt mulig jeg kommer tilbake raskere enn det legene her sier. Vi får ta en ny status i morgen og senere i uken, sier han videre.