Ungarn tok kruttsterkt poeng mot Frankrike i fotball-EM

Ungarske fans tok fullstendig av da Attila Fiola sendte hjemmelaget opp i 1-0. Foto: Alex Pantling / Pool via AP / NTB Foto: NTB

Frankrike var storfavoritter foran EM-oppgjøret med Ungarn i Budapest lørdag, men stanget og stanget. Til slutt ble det 1-1 og bare ett poeng for franskmennene.

Dermed står Frankrike med fire poeng etter to kamper, og leder «dødens gruppe» før Portugal og Tyskland møtes senere lørdag.

Til tross for enorm Frankrike-dominans i den første omgangen, var det Ungarn som tok ledelsen foran 67.215 elleville hjemmefans i Budapest, der det var rundt 30 grader og strålende sol.

I lagenes første møte siden Mexico-VM i 1986, da Frankrike vant 3-0, gikk venstreback Attila Fiola på et sugende løp langs venstresiden like før pause og fikk ballen på 25 meter. Han tok med seg ballen inn i feltet og avsluttet ved nærmeste stolpe til 1-0.

Smalt i stolpen

Scoringen kom etter at både Karim Benzema og Kylian Mbappé hadde hatt flere store muligheter, og at Frankrike hadde hatt ballen i nærmest samtlige minutter av den første omgangen.

Ousmane Dembélé var centimeter unna å utligne etter timen spilt. Han dro lekkert av ungarske Fiola, før han hamret til fra 15-16 meter. Skuddet smalt i stolpen bak Ungarn-målvakt Péter Gulácsi.

Det var meget fortjent da Antoine Griezmann utlignet til 1-1 etter 66 minutter. Mbappé vant en lang ball fra Hugo Lloris og dro den med seg ut til høyre. Spissen rykket fra Loïc Nego og slo hardt inn i feltet, der Griezmann ventet. Barcelona-spilleren hamret ballen i mål fra kloss hold til 1-1.

Nær vinnermål

Og bare tre minutter senere var Frankrike nære ved å ha snudd kampen. Griezmann chippet lekkert gjennom til Mbappé etter et frispark, men PSG-spissen skjøt like utenfor på helvolley fra ti-elleve meter.

Åtte minutter før full tid fikk Frankrike en enda større mulighet. Mbappé kom alene med Gulacsi, men målvakten fikk på imponerende vis opp hendene og reddet skuddet til spissen.

Dermed endte det med poengdeling og 1-1 på den eneste arenaen der det er lov med fulle tribuner i dette mesterskapet.

Frankrike møter Portugal 23. juni, mens Ungarn tar imot Tyskland samme dag.