Åpent for flere tilskuere med coronasertifikat – snart kan 5.000 gå på fotballkamp

<p>Snart kan flere tilskuere gå på fotballkamp i Norge, så lenge de har grønt coronasertifikat. Foto: Carina Johansen / NTB</p>
Snart kan flere tilskuere gå på fotballkamp i Norge, så lenge de har grønt coronasertifikat. Foto: Carina Johansen / NTB Foto: NTB

Fra 17. juni kan inntil 5000 personer slippe inn på idrettsarrangementer utendørs i Norge dersom de har «grønt» coronasertifikat.

Det kunngjorde helseminister Bent Høie (H) på en pressekonferanse mandag. Antallet på 5000 personer gjelder utendørsarrangementer med faste sitteplasser, og innendørs er det tilsvarende tallet 2500 personer.

– Gjennom pandemien har man kunnet gjøre de små, men viktige tingene og møte de nærmeste. Nå kommer tiden der vi kan ha det gøy på andre måter igjen. Snart kan vi gå på store konserter, på fotballkamp eller festival. Det vet jeg at det er mange som har gledet seg til, sier helseministeren.

For arrangementer uten faste sitteplasser gjelder en begrensning på 2000 personer utendørs og 1000 innendørs.

Coronasertifikatet ble presentert forrige uke. Det viser vaksineringsstatus, om du er frisk fra smitte og testresultater.

Høie understreker at coronasertifikat ikke kan brukes i kommuner som er underlagt tiltaksnivå 5A grunnet ukontrollert smitte, men at det kan brukes i kommuner som er underlagt tiltaksnivå 5B eller 5C.

Personvernpolicy