Ruuds karrierebeste på ATP-rankingen bekreftet

Som ventet avanserte Casper Ruud en plassering og er for tiden rangert som nummer 15 på ATP-rankingen etter Roland-Garros-turneringen. Foto: Thibault Camus / AP / NTB
Som ventet avanserte Casper Ruud en plassering og er for tiden rangert som nummer 15 på ATP-rankingen etter Roland-Garros-turneringen. Foto: Thibault Camus / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Som ventet er Casper Ruud ranket som nummer 15 på siste ATP-ranking etter innsatsen i Roland-Garros.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Casper Ruud røk for Alejandro Davidovich Fokina i tredje runde i Paris, men det holdt likevel til å avansere til 15.-plass. Nordmannen har aldri vært høyere rangert.

Nordmannen tok tilsvarende plassering som i fjorårets utgave av Grand Slam-turneringen i Paris, og dermed tapte han ingen rankingpoeng. Ruud passerte derimot franskmannen Gaël Monfils, som røk ut i 2. runde i turneringen.

Neste oppgave for 22-åringen blir en gressturnering på Mallorca fra neste uke. Det med tanke på Wimbledon-turneringen som starter om et par uker.

ATP-rankingen toppes av Roland-Garros-vinner Novak Djokovic foran Daniil Medvedev og Rafael Nadal.

Tapende finalist i Paris, greske Stefanos Tsitsipas rykket opp fra femte til fjerdeplass og tok seg forbi Dominic Thiem.

Roberto Bautista Agut avanserte også en plassering og byttet tiendeplassen med Diego Schwartzman. Det var eneste endringer blant topp ti.