Høyesterett tillater Copa America i Brasil

En kvinne protesterer mot at Brasil skal avholde Copa America. Høyesterett har godkjent at turneringen kan gå som planlagt. Foto: Eraldo Peres / AP / NTB
En kvinne protesterer mot at Brasil skal avholde Copa America. Høyesterett har godkjent at turneringen kan gå som planlagt. Foto: Eraldo Peres / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Høyesterett i Brasil gir grønt lys for at fotballturneringen Copa America blir gjennomført i landet til tross for koronapandemien, men pålegger strenge tiltak.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det søramerikanske mesterskapet skulle egentlig avvikles i Argentina og Colombia i fjor sommer, men ble utsatt ett år på grunn av koronapandemien. Først ble Colombia fratatt sin del av sluttspillet på grunn av den politiske situasjonen i landet, så falt også Argentina fra på grunn av pandemien.

Brasil steppet inn og sa seg klar til å overta turneringen på kort varsel og avvikle den i fire byer, men det er møtt med skepsis i et land som er blant de hardest rammede av viruspandemien. Bare USA har flere dødsfall.

Søksmål ble levert inn med krav om å stoppe arrangementet, men det har et flertall i landets høyesterett nå gitt en tommel ned for. Dermed har turneringen, som starter søndag, fått grønt lys.

Flere av dommerne ga imidlertid ordre om ytterligere koronatiltak.

– Det er opp til guvernørene og borgermesterne å etablere passende helseprotokoller og sørge for at de blir fulgt for å hindre et «Copa-virus, med nye utbrudd og fremvekst av nye virusvarianter, skriver dommer Carmen Lucia.

Alle spillerne skal koronatestes hver 48. time, og de får begrensninger i hvor de kan bevege seg. Transport mellom stedene der kampene spilles skjer med innleide fly.

Turneringer med ti nasjoner avsluttes med finalen på Maracanã-stadionet i Rio de Janeiro 10. juli.