Weng om karriereslutt: – Begynner jo å bli oppi åra

Heidi Weng møtte pressen under treningsleir på Sognefjellet. Foto: Torstein Bøe / NTB
Heidi Weng møtte pressen under treningsleir på Sognefjellet. Foto: Torstein Bøe / NTB Foto: NTB

Heidi Weng (29) har ikke tenkt på noen dato for karrierepunktum, men innrømmer at tanken om å etter hvert legge skiene på hylla har streifet henne.

– Jeg har ikke tenkt akkurat på når, men jeg begynner jo å bli oppi åra. Jeg tar sesong for sesong nå, men jeg vil jo etter hvert gjøre andre ting, sier Weng til NTB.

29-åringen debuterte i verdenscupen i november 2009 og har en OL-bronse, fem VM-gull, tre VM-sølv og en VM-bronse på merittlisten. I tillegg har hun vunnet Tour de Ski sammenlagt, og Ytre Enebakk-jenta har vunnet tolv verdenscuprenn.

– Når jeg gir meg, får jeg vært mer hjemme. Da blir det heller ikke så mye reise, og jeg trenger heller ikke være så sær på forskjellige ting. Når jeg er ferdig med langrenn, så kan jeg være mer med på ting og mer med folk. Jeg kan rett og slett være litt mer «normal».

Hun er fast bestemt på at hun ikke har tenkt på noe dato eller en viss sesong som skal bli hennes siste.

– Jeg holder ikke på i 10-12 år til, nei. Det skjer nok ikke. Men jeg har ingen planer akkurat nå om å gi meg. Jeg tar det som det kommer.

God avslutning

Weng avsluttet fjorårssesongen med VM-gull på stafetten og VM-sølv på 30 kilometer klassisk, etter en enorm avslutning der hun rykket fra den svenske duoen Ebba Andersson og Frida Karlsson i siste motbakke før mål.

I tillegg vant hun det siste verdenscuprennet for sesongen, da hun tronet øverst på seierspallen på 30 kilometer fristil i sveitsiske Engadin 14. mars. Det var hennes første verdenscupseier på over tre år.

– Jeg var veldig fornøyd med avslutningen på sesongen. Jeg følte meg bare bedre og bedre utover sesongen, og var ordentlig i slaget på tampen. Sesongen skulle vart noen helger til etter Engadin, sier hun og ler.

Trent mye

Siden den gang har hun holdt det gående på ski og med trening, noe Weng, som er bosatt på Lillehammer, vanligvis ikke pleier å gjøre.

– Jeg har ikke møtt mye folk, så jeg har vært hjemme og trent en del. Jeg pleier ikke trene så mye ski så tidlig, men jeg har kommet godt i gang. Jeg har trent mer enn jeg pleier, sier Weng.

På spørsmål om målsettinger inn mot den kommende OL-sesongen, svarer Weng:

– Jeg håper neste sesong blir enda bedre enn den forrige. Jeg vil være med og kjempe i toppen, men da må jeg legge ned jobben først. Og det er det jeg fokuserer på nå.

Personvernpolicy