Lars Bohinen blir ny Sarpsborg-trener

Lars Bohinen er ny hovedtrener i Sarpsborg 08. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Lars Bohinen er ny hovedtrener i Sarpsborg 08. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sarpsborg har ansatt Lars Bohinen til å erstatte Mikael Stahre som eliteserieklubbens hovedtrener. Det ble klart på en pressekonferanse søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

23. august i fjor måtte Bohinen gi seg som trener i Aalesund etter en rekke svake resultater. Bohinen skulle i sommer ha vært med i NRKs suksessprogram Mesterens mester. Nå blir han Sarpsborgs nye trener.

– Jeg har gått på dank i ti måneder. Jeg var kjapp på telefonen til Thomas Berntsen da jeg så at dette skjedde, sier Bohinen.

– Jeg vet at jeg kommer til en klubb som blir ekstremt bra drevet og har blitt det i mange år. Jeg føler at jeg kommer til dekket bort, fortsetter han.

– Lars er ekstremt motivert. Han er godt kjent med klubben. Vi gleder oss til at han skal ta fatt på jobben, sier sportssjef Thomas Berntsen.

Sarpsborg solgte tidligere i uken Stahre til IFK Göteborg i Allsvenskan. Svensken vendte hjem etter å ha trent Sarpsborg i alt 34 seriekamper.

– Kombinasjonen av IFK Göteborg som klubb, min historie der, nærheten til hjemmet mitt og familien min, i tillegg til pandemiens betydning, gjorde at jeg valgte å gå videre med dette, forklarte 45-åringen om avgangen.

Sarpsborg står med fem poeng på fire kamper. Det holder til en 8.-plass i Eliteserien. Lagets neste kamp er hjemme mot Brann søndag 13. juni.