Drillo har snudd om Qatar – støtter ikke boikott

Egil «Drillo» Olsen mener Norge ikke bør boikotte VM i Qatar. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Egil «Drillo» Olsen mener Norge ikke bør boikotte VM i Qatar. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Trenerlegenden Egil «Drillo» Olsen sier nå at han er ihuga tilhenger av at Norge ikke boikotter neste års fotball-VM i Qatar.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Drillo reagerer på at han ble plassert på Norsk Supporterallianses (NSA) liste over personer, lag, partier og andre som støtter en boikott av VM. Han uttrykte i 2016 sin støtte til en boikott, men har siden endret standpunkt.

– Det har skjedd mye siden 2016. Jeg har snakket mye med Sven Mollekleiv (leder av Norges Fotballforbunds Qatar-utvalg) om dette, og han har en internasjonal erfaring som knapt noen i landet har. Sven er veldig tydelig på at Norge alene ikke vil kunne oppnå mye med en boikott, annet enn å lette samvittigheten til noen mennesker her i landet. Boikott alene er som et slag i lufta. Det har veldig liten hensikt, og vi taper mye mer enn vi vinner, sier Drillo til TV 2.

– Jeg er ihuga tilhenger av at vi ikke skal boikotte, fastslår 79-åringen, som samtidig ikke lar Norges Fotballforbund slippe helt unna kritikk.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det har skjedd positive ting i Qatar som ikke har skjedd i nabostatene. For eksempel lover mot at arbeiderne kan fratas passene sine og regler for å styrke rettighetene deres. Og så er jeg enig i kritikken av NFF, som har vært for sidrumpa og burde stått på mer opp mot Fifa. For det er Fifa som har skylda i dette, som ga mesterskapet til Qatar, sier han.

NSA begrunner plasseringen av Drillo på for boikott-listen med en uttalelse han ga til LOs magasin FriFagbevegelse i 2016. Han er nå flyttet til listen over boikottmotstandere.