Solbakken: – Noen er mer opptatt av å leve enn bare å snakke frykt, frykt og frykt

Erling Braut Haaland og landslagssjef Ståle Solbakken etter VM-kvalifiseringskampen i fotball mot Montenegro. Foto: Aleksandar Djorovic / NTB
Erling Braut Haaland og landslagssjef Ståle Solbakken etter VM-kvalifiseringskampen i fotball mot Montenegro. Foto: Aleksandar Djorovic / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ståle Solbakken tok kraftig til orde for at Erling Braut Haaland må få lov til «å lufte seg litt» etter en lang sesong i Borussia Dortmund.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I sosiale medier går det fram at Haaland har hatt det trivelig i sosiale lag før landslagssamlingen. Det ser ikke landslagssjef Solbakken noe galt i.

– Her har vi altså en ung spiller som har spilt på et ekstremt høyt nivå, under ekstremt press, i ekstremt lang tid og som har overholdt alle koronaprotokoller og fått 6428 negative tester. Han er også testet 72 timer før, 48 timer før og han testet også negativt i går (lørdag) ved ankomst samling, sa Solbakken på en pressekonferanse i Marbella.

– Det handler under denne pandemien også litt om at det går an å leve. Noen er mer opptatt av å leve enn bare å snakke frykt, frykt og frykt. I så fall kan vi gå under alle mann. Så hvis Erling hadde lyst til å lufte seg litt i Marbella før vi kom under sømmelige former, så synes jeg han skal få lov til det uten at det blir et «issue», sa Solbakken.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

På topp

Haaland har en knallsesong bak seg i Borussia Dortmund. Han ble kåret til sesongens spiller i den tyske toppserien og ble også toppscorer i Champions League med ti mål.

– Han er i en unik posisjon. Samme hvor han er nå, så vil han være «the main man». Det er det som bekymrer meg minst, sa Solbakken om Haaland og det kommende overgangsvinduet.

Luxembourg er norsk motstander onsdag. Laget er nummer 96 på Fifa-rankingen og slo Irland 1-0 borte i mars. Noen dager senere ble det 1-3-tap mot Portugal i VM-kvalifiseringen.

Søndag om en uke spiller Norge mot Hellas. Grekerne er nede på 51.-plassen på Fifa-rankingen.

Begge kampene spilles Marbella i Spania. Solbakkens første hjemmekamp på Ullevaal stadion kommer trolig mot Nederland i VM-kval 1. september.