Vipers stoppet CSKA Moskva: Møter Brest i Champions League-finalen

Hanna Maria Yttereng og Vipers Kristiansand var sterkest i mesterligaen i håndball mot CSKA Moskva. Foto: Tibor Illyes / AP

Vipers Kristiansand er på sporet av Norges første mesterligatittel i håndball siden 2011. CSKA Moskva ble slått 33-30 i semifinalen i Budapest.

Henny Reistad spiller sin foreløpig siste kamp for Vipers i søndagens finale mot Brest (Frankrike). Hun flytter til den danske klubben Esbjerg i løpet av sommeren. Reistad leverte en strålende kamp med seks mål på sju forsøk før pause. Hun startet også andreomgangen med en ny scoring.

Vipers trengte litt tid på å treffe sitt beste nivå, men gikk fra 9-10 til 16-12 etter en sterk periode i 1.-omgangen. Rykket var med på å avgjøre kampen. Russerne måtte jage resten av oppgjøret. Det sto 18-12 til Vipers ved pause.

Det ble til 22-14-føring kort inn i 2. omgang. CSKA kom seg ikke skikkelig tilbake i kampen etter det.

(Saken fortsetter under bildet)

Henny Reistad og Vipers Kristiansand er klar for finalen i Champions League. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Hardt

Emilie Hegh Arntzen hadde et fint innhopp med flere mål. Hun startet på benken.

Keeper Katrine Lunde (41) var tilbake i László Papp-hallen for første gang siden hun pådro seg en alvorlig kneskade der i 2019. Hun klarte seg godt i Budapest-comebacket.

Brest spilte ekstraomganger og måtte ha straffekast før det endte med seier over storfavoritten Györ. Det sto 23-23 etter 70 minutters spill. Hos Brest er svenske Isabelle Gulldén sentral. Hun spiller for Vipers fra og med neste sesong.

Misset

Veronica Kristiansen presterte en toppkamp, men hun var én av Györs spillere som bommet da alt ble avgjort med straffekast.

Larvik vant mesterligaen i 2011, og siden er det ikke blitt flere norske titler.

Finalen mot Brest anses av flere håndballeksperter som helt åpen før avkast.