Uefa-komité vil vrake bortemålsregelen

Lucas Moura og Tottenham slo Ajax på bortemålsregelen i Champions League-semifinalen i 2019. Neste sesong kan regelen være fjernet. Foto: Peter Dejong / AP / NTB
Lucas Moura og Tottenham slo Ajax på bortemålsregelen i Champions League-semifinalen i 2019. Neste sesong kan regelen være fjernet. Foto: Peter Dejong / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det europeiske fotballforbundets (Uefa) komité for klubbturneringer ønsker å fjerne bortemålsregelen fra europacupene, melder DPA.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det tyske nyhetsbyrået skriver at kilder med kjennskap til prosessen har fortalt at Uefa-komiteen formelt har fremmet et forslag om å fjerne den omdiskuterte bortemålsregelen, og at forbundets styre må ta stillingen til saken.

Bortemålsregelen ble innført i 1965 og innebærer at laget som har scoret flest mål på bortebane, går videre dersom det blir uavgjort i utslagskamper med dobbeltoppgjør.

Regelen har vært gjeldende i Uefa-turneringer som Champions League og europaligaen, men foreslås altså fjernet av komiteen som har ansvar for turneringene. Dersom regelendringen blir godkjent i Uefa-styret, vil det trolig bety at alle uavgjortkamper vil gå til ekstraomganger og eventuelt straffesparkkonkurranse.

Blant årsakene til at flere ønsker å endre regelen, er at det angivelig er betydelig lettere å score på bortebane nå enn da regelen ble innført.

Ifølge DPA vil en eventuell beslutning om å endre regelen ikke være bindene for de nasjonale fotballforbundene og deres turneringen.