Norske Dennis (23) kan skyte Venezia til Serie A

Dennis Johnsen og Venezia kan rykke opp til Serie A.
Foto: Sverre Wedøe Nodland / NTB
Dennis Johnsen og Venezia kan rykke opp til Serie A. Foto: Sverre Wedøe Nodland / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dennis Johnsen hevder at flere Serie A-klubber har vist interesse for ham. I dag kan nordmannen rykke opp til den italienske toppserien med Venezia.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Søndag vant Venezia 0-1 borte mot Cittadella i første kamp i playoff-finalen, takket være en fin assist av norske Dennis Johnsen. I dag kan opprykket til Serie A sikres for den 23 år gamle trønderen.

I august i fjor signerte nordmannen fireårskontrakt med Venezia. Etter ni måneder i turistbyen stortrives han i sitt nye hjemland. Lynvingen har spilt 38 kamper og står med 7 mål og 5 assist. Selv har han lagt lista høyere.

– Det har vært en veldig bra sesong, selv om jeg gjerne skulle hatt flere målpoeng, sier Johnsen til NTB.

Konkurs

Sist gang Venezia spilte i Serie A, var i 2001-2002-sesongen. Siden da har klubben gått konkurs og blitt sendt ned til Serie D to ganger. Nå er klubben fra Nord-Italia nærmere opprykk enn på mange år, noe Johnsen gleder seg stort over.

– Det hadde vært veldig kult å rykke opp, og det ville betydd utrolig mye for klubben, fansen og hele byen. Det er en stor drøm å spille i Serie A, smiler den tekniske kantspilleren mens kirkeklokkene ringer over byens kanaler.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Siste hinder er Cittadella. Laget kom på sjetteplass i årets sesong og har spilt seg til playoff-finalen. I dag vil uavgjort eller tap med ett mål gjøre jobben siden Venezia endte høyere på tabellen.

– Veldig fristende

Italia-proffen forteller at flere Serie A-klubber har vist interesse for hans tjenester.

– Det har vært mye interesse fra klubber her i Italia, både fra Serie B og Serie A.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

På spørsmål om hvilke klubber som har tatt kontakt, er han tyst.

– Jeg kan ikke si hvilke, men det har vært ganske store klubber i Serie A som har forhørt seg, sier han.

Før overgangen til Italia spilte trønderen fem år i Nederland. Som 17-åring ble han solgt fra Rosenborg til Heerenveen – i 2015. To år senere fullførte han overgangen til storklubben Ajax, hvor han spilte fem kamper. Derfra ble han senere lånt ut til Heerenveen og PEC Zwolle.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vurderer framtiden

Nå er Tiller-gutten bare 90 minutter unna å rykke opp til den italienske toppdivisjonen. Johnsen vil uansett vurdere framtiden sin – om det ender med opprykk eller ikke.

– Om jeg skal gå til Serie A nå, for å ta et steg, eller bli et år til og prøve å ta et enda større steg. Det er en vurdering jeg må ta, men det er veldig fristende å møte de aller beste.

– Syk stemning

Etter over et år uten fans og tilskuere på tribunen, er savnet stort – for både spillerne og supporterne.

– Om vi rykker opp, blir det full folkefest i kanalene og hele byen.

Den tidligere nederlandsproffen har ennå ikke fått oppleve den engasjerte fanskaren på stadion, men har likevel fått kjenne på det italienske engasjementet.

– Stemningen i byen er helt syk nå, sier nordmannen etter seieren i den første playoff-finalen.

Med byen fylt av mennesker torsdag tar Venezia imot Cittadella på hjemmebane Pier Luigi Penzo – uten tilskuere. Arenaen tar bare 7450 tilskuere og er over 100 år gammel – den nest eldste i Italia som brukes aktivt. Nå planlegges nytt stadion med plass til 25 000.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det beste prosjektet

I fjor sommer ville flere klubber kjøpe den unge nordmannen, men Johnsens valg falt på Venezia grunnet deres ambisiøse framtidsplaner.

– Venezia hadde det beste prosjektet og la fram en langsiktig plan for å rykke opp og etablere seg i Serie A. Eierne ønsker å sette Venezia på kartet, også fotballmessig.

23-åringen har tidligere spilt med store stjerner som Erling Braut Haaland (20), Martin Ødegaard (22) og Morten Thorsby (25) på U-21-landslaget og har 19 kamper med flagget på brystet. Nå håper nordmannen å skyte Venezia til Serie A og oppfylle drømmen med å utfordre stjernene i Serie A neste sesong.