Tusenvis av australske idrettsfans i isolasjon etter virusalarm

Flere tusen australske supportere er anmodet om å gå i isolasjon og virusteste seg etter at en smittet person var på tribunen under en fotballkamp. Illustrasjonsfoto: Jil Yngland / NTB
Flere tusen australske supportere er anmodet om å gå i isolasjon og virusteste seg etter at en smittet person var på tribunen under en fotballkamp. Illustrasjonsfoto: Jil Yngland / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere tusen australske supportere er anmodet om å gå i isolasjon og virusteste seg etter at en smittet person var på tribunen under en fotballkamp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Smittealarmen gikk etter en kamp i Melbourne nylig. Storbyen er Australias nest største og tar nå drastiske grep for å unngå en oppblomstring av coronasmitte.

15 smittetilfeller skal så langt være påvist.

Det tallet inkluderer supporteren som var til stede da Collingwood og Port Adelaide møttes i australsk fotball på Melbourne Cricket Ground søndag. I alt 23.000 tilskuere var på tribunen.

Nå opplyser den australske fotballigaen AFL at tusenvis av publikummere, som satt i nærheten av den smittede på tribunen, er bedt om å isolere seg fram til de har avgitt en negativ test.

Det jobbes også med å kartlegge om ytterligere personer kan ha vært i faresonen for å ha blitt smittet.

Melbourne var gjennom en fire måneder lang nedstengning som følge av et større smitteutbrudd i fjor. Nå kjemper byens politikere for å unngå en lignende hendelse.