Ruuds finaledrøm brast igjen: – Servingen sviktet

Casper Ruud kom til kort i semifinalen i Madrid Open. Foto: Paul White / AP / NTB
Casper Ruud kom til kort i semifinalen i Madrid Open. Foto: Paul White / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Casper Ruud spilte lørdag sin tredje semifinale i en ATP 1000-turnering, men italienske Matteo Berrettini ble for sterk og vant 6-4, 6-4 i Madrid Open.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dermed må Ruud vente videre på sin første Masters-finale. Tidligere har han kommet til kort i semifinaler mot verdensstjernene Novak Djokovic (Roma, 2020) og Andrej Rublev (Monte Carlo, 2021).

Lørdagens oppgjør varte i én time og 22 minutter.

Ruud fikk sitt første bruddforsøk mot seg på stillingen 4-4 i åpningssettet, og Berrettini tok vare på muligheten. Italieneren kunne serve hjem første stikk.

Det var første gang at Ruud hadde blitt brutt i årets Madrid-turnering. Han led samme skjebne da Berrettini brøt til 4-3-ledelse i det andre settet.

Sviktet

Fra start hadde Ruud en tydelig taktikk om å angripe Berrettinis backhand, men motstanderen slapp ham aldri ordentlig til takket være god serving.

– I dag var mitt største problem at jeg ikke servet bra nok. Jeg har egentlig greid det bra hele uken, så det er synd at servingen sviktet meg i dag. Uten nok førsteserver blir det farlig å spille mot en så aggressiv spiller som Berrettini. Han står høyt i banen og slår tunge og gode slag, sa Ruud til NTB etter tapet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– All mulig ære til ham. Han spilte en veldig god match. Med en slik en voldsom serve vinner han mange poeng.

Heldig

22-åringen kom under 0-30 i sitt første servegame. Han var heldig med en nettruller som ga 30-30. Berrettini kom hele tiden noe enklere unna i sine servegame.

– Vi må akseptere et tap. Berrettini servet utrolig bra, og Casper slapp aldri til, sa far og trener Christian Ruud til Eurosport.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I finalen skal Berrettini opp mot tyske Alexander Zverev, som slo Dominic Thiem fra Østerrike 6-3, 6-4 tidligere lørdag.

Ruud og Berrettini har møttes tre ganger tidligere. Snarøya-gutten kunne vise til to seirer mot italieneren, men i den spanske hovedstaden greide han ikke å forbedre statistikken.

Klatrer

På verdensrankingen er Berrettini rangert som nummer ti mot Ruuds 22.-plass. Over helgen kommer nordmannen til å klatre seks hakk.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Onsdag sto Ruud for karrierens største skalp da han slo den greske verdensfemmeren Stefanos Tsitsipas.

Madrid Open er på ATP Masters 1000-nivå. Det er bare Grand Slam-konkurranser som har høyere status i tennissporten.

– Vi er kjempehappy med nok en god turnering. Vi må bare lære av dette. Han klatrer stødig og sikkert. Det blir små steg og nye skalper hele tiden, sa pappa Ruud.

Det er nye muligheter neste uke i Roma. Han er klar for kamp forhåpentlig tirsdag.

Casper Ruud har fått en tøff trekning i Internazionali d'Italia. Der skal han møte canadiske Denis Shapovalov i første runde.