Henrik Kristoffersen brakk ankelen under motocrosskjøring

<p>Henrik Kristoffersen har pådratt seg et ankelbrudd. Foto: Cornelius Poppe / NTB</p>
Henrik Kristoffersen har pådratt seg et ankelbrudd. Foto: Cornelius Poppe / NTB Foto: NTB scanpix

Alpinist Henrik Kristoffersen har pådratt seg et ankelbrudd da han kjørte motocross. Han er ute i fire til seks uker, opplyser hans far Lars Kristoffersen.

– Han kjørte motocross på lørdag og var på et sånt dobbelthopp. Han hoppet ikke langt nok og landet litt i motbakke. Da blir trykket litt for hardt, og det ble en hard landing, sier Kristoffersen senior til NTB.

Deretter ventet full sjekk med fysioterapeut og tre leger som har sett på det. Konklusjonen er verken operasjon eller gips, men en skinne på foten og beskjed om å ta det med ro i seks uker. Det er en bit av talus, ankelbeinet, på yttersiden av den venstre ankelen som har løsnet.

Han tar hendelsen med stor ro og sier dette ikke vil prege opptakten mot OL-sesongen.

– Ingenting, forhåpentligvis og sannsynligvis. Han har gått på noen sommersmeller hvert år, sier far Kristoffersen.

OL i Beijing starter i februar neste år.

Overførbar trening

Lars Kristoffersen vil ikke gjøre noe med Henriks lidenskap, som han mener har gjort ham til en bedre alpinist.

– Han har kjørt motocross siden han var seks år. Det er en stor og viktig del av hans trening. Det er veldig overførbart til alpint med sporvalg, det tekniske og mot. Det er mange av de største som har kjørt og kjører motocross, sier Kristoffersen og ramser opp Ingemar Stenmark, Marcel Hirscher og Alexis Pinturault.

Kristoffersen opplyser at 26-åringen vil være på plass i Norge fredag. Etter fullført karantene venter en ny sjekk med landslagslege Marc Strauss.

Kan fortsatt trene

Tl tross for tre pallplasser i verdenscupen og en bronse i VM i Cortina d'Ampezzo kan Kristoffersen se tilbake på en relativt trøblete sesong. Han gikk inn i sesongen som regjerende storslalåmvinner i verdenscupen, men maktet aldri bedre enn 5.-plass i sesongen som var.

Neste sesong er OL blant de største målene for alpinistene. Kristoffersen, som har 23 enkeltseirer i verdenscupen, står med et sølv og en bronse i OL-sammenheng fra før. Sølvet kom i storslalåm i 2018, mens bronsen fikk han i slalåm i 2014.

Nå venter omkring seks uker på sidelinjen for Rælingen-kjøreren.

– Det blir barmarkstrening nå med mye kjerne og overkropp. Han kan ikke belaste venstrebeinet, men han kan fortsatt trene, sier pappa Kristoffersen.

Personvernpolicy