Danskene vurderer utsatt seriestart i fotball – tror på fulle tribuner

I øyeblikket må Ulrik Yttergård Jenssen og hans lagkamerater i Nordsjælland spille for et fåtall tilskuere, men fra sesongstart i sommer kan det bli fulle tribuner. Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix
I øyeblikket må Ulrik Yttergård Jenssen og hans lagkamerater i Nordsjælland spille for et fåtall tilskuere, men fra sesongstart i sommer kan det bli fulle tribuner. Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sesongstart i dansk fotball er vanligvis midt i juli, men i år vurderes utsettelse til august. Årsaken er at publikumsrestriksjoner da ventelig er opphevet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Divisjonsforeningen vurderer ifølge Ekstra Bladet å vente til 1. august med å sparke i gang superligaen, fordi det er utsikt til at klubbene da får ha fulle tribuner. I den foreløpige sesongplanen er seriestart lagt til helgen 17.-18. juli.

– Vi ser på muligheten for utsettelse og regner godt etter. Og så skal vi ha dialog med klubbene, sier serieforeningens direktør Claus Thomsen til avisen.

– Men det aller beste vil være om smittesituasjonen tillater kamper uten tilskuerbegrensning allerede midt i juli.

Utsatt sesongstart vil medføre enten flere midtukerunder eller kortere vinterpause enn normalt.

Denne sesongen avsluttes 24. mai. Ikke lenge etter må avgjørelse om sesongstart fattes.

I den danske gjenåpningsplanen kan man fra 14. juni dele arenaer i seksjoner med 1000 tilskuere i hver, mens det ligger an til ytterligere lemping eller fullstendig opphevelse av restriksjonene fra 1. august.

I øyeblikket kan det være inntil 500 tilskuere på hver seksjon på danske fotballarenaer.