Ragnhild Haga ferdig på langrennslandslaget – satser likevel mot OL

<p>Ragnhild Haga må satse utenfor landslaget kommende sesong. – Det er tungt, særlig når man er veldig motivert. Litt tøft å høre at de (landslagsledelsen) prioriterer som de gjør. Jeg skjønte ikke argumentene helt. Så jeg ble litt overrasket, sier hun. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix.</p>
Ragnhild Haga må satse utenfor landslaget kommende sesong. – Det er tungt, særlig når man er veldig motivert. Litt tøft å høre at de (landslagsledelsen) prioriterer som de gjør. Jeg skjønte ikke argumentene helt. Så jeg ble litt overrasket, sier hun. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Regjerende OL-mester Ragnhild Haga (30) må satse utenfor landslaget mot neste års vinter-OL.

Det avslører langrennsløperen selv på sin Instagram-konto.

– Takk for fine og lærerike år på skiforbundets landslag. Det ble en brå slutt, men motivasjonen mot OL er fortsatt stor, skriver hun.

Ble vraket

Til TV 2 forteller Haga at hun rett og slett er vraket.

Medaljeseremoni. Ragnhild Haga mottar gullmedaljen for langrenn 10km fristil på Pyeongchang Medals Plaza i Pyeongchang. Charlotte Kalla tok sølv og Krista Parmakoski (FIN) og Marit Bjørgen delte bronsen Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Medaljeseremoni. Ragnhild Haga mottar gullmedaljen for langrenn 10km fristil på Pyeongchang Medals Plaza i Pyeongchang. Charlotte Kalla tok sølv og Krista Parmakoski (FIN) og Marit Bjørgen delte bronsen Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

– Det er tungt, særlig når man er veldig motivert. Litt tøft å høre at de (landslagsledelsen) prioriterer som de gjør. Jeg skjønte ikke argumentene helt. Så jeg ble litt overrasket, sier hun.

– De sier at resultatene kunne vært gode nok, men vil ha flere sprintere på laget. Man må ha en sammensetning av sprint og distanse, men det virker som de fokuserer veldig på sprint inn mot OL, fortsetter Haga.

Hun ble olympisk mester på 10-kilometeren i fristil i 2018. Etter det har hun hatt noen tyngre sesonger.

Mot slutten av denne vinteren gjorde hun det derimot bra på favorittdistansen. Haga tok NM-sølv på 10-kilometeren, og deretter fulgte hun opp med 7.-plass i VM og 4.-plass i verdenscupen i Falun.

Ingen kommentar fra landslagstreneren

Fakta om Ragnhild Haga

* Alder: 30 år (født 12. februar 1991)

* Klubb: Åsen

* Meritter:

* OL: To gull (10 km fri teknikk og 4 x 5 km 2018)

* VM: 4.-plass som best (2017)

* Verdenscupen: 1 seier (2017) og ytterligere ni plasseringer på seierspallen

* Aktuell: Er vraket fra Norges landslagrennslandslag foran neste sesong.

(Fakta: NTB)

Norges Skiforbund kunngjør tirsdag sine lag for neste sesong. Fra før er det klart at Didrik Tønseth er ute på herresiden.

Kvinnelandslagstrener Ole Morten Iversen ønsker ikke å kommentere Haga-vrakingen før tirsdagens pressekonferanse.

– Det kan jeg ikke si noe om så lenge det er pressekonferanse og uttak i morgen. Vi som er involvert, forholder oss til det, sier Iversen til TV 2.

Personvernpolicy