Manchester United – Liverpool utsatt etter protester: – Sterkt signal til eierne

sinte Manchester United-fans utenfor Old Trafford. Foto: Barrington Coombs/PA via AP / NTB
sinte Manchester United-fans utenfor Old Trafford. Foto: Barrington Coombs/PA via AP / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Søndagens kamp mellom Manchester United og Liverpool-kampen ble utsatt etter omfattende demonstrasjoner ved Old Trafford. Protestene varte i flere timer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Opp mot 10.000 United-fans samlet seg rundt arenaen for å framføre sin misnøye med den amerikanske eierfamilien Glazer. Det foregikk demonstrasjonene for fullt i cirka tre timer før de aller fleste av fansen forlot området. Aksjonen var ventet.

– Jeg synes dette er et sterkt signal til eierne om at fansen ikke kan akseptere det som har skjedd de siste ukene, sa Gary Neville i Sky Sports-studioet.

Han hadde en lang karriere i Manchester United.

– Fansen skal ha rett til å protestere. De fleste gjorde det på riktig måte i dag, sa eks-Liverpool-spiller Jamie Carragher i samme kanal.

Noen hundre tilhengere klarte også å komme seg inn på stadion et par timer før kampstart. Der ble det kastet bluss ute på gresset.

Oppgjøret mot Liverpool skulle etter planen ha startet 17.30 norsk tid, men det ble først meldt at kampen ville få senere kampstart. Litt før kvart på sju bekreftet Manchester United i en uttalelse at kampen ikke ville bli spilt søndag.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Anerkjenner retten til å uttrykke meninger

– Etter diskusjoner mellom politiet, Premier League, lokale myndigheter og klubbene er kampen mot Liverpool utsatt av sikkerhetshensyn som følge av protesten i dag. Diskusjoner vil bli holdt med ligaen om en ny dato for kampen, står det i uttalelsen.

– Våre tilhengere er lidenskapelig opptatt av Manchester United, og vi anerkjenner fullt ut retten til å uttrykke meninger og protestere på fredelig vis. Imidlertid beklager vi handlingene som påvirker laget og setter andre tilhengere, ansatte og politi i fare, står det videre.

– Vi takker politiet for deres støtte og vil bistå dem i etterforskningen av hendelsen.

Dårlig tid

Det er svært tett kamprogram for flere lag i Premier League. Sommerens EM-sluttspill gjør at det er lite tid å benytte på forsommeren.

Søndag ble det spekulert i at det utsatte oppgjøret kan bli spilt mandag.