Zuccarello med mål og assist i snuoperasjon for Wild

Mats Zuccarello (nummer to fra høyre) omringes av lagkameratene etter å ha scoret mot St. Louis Blues. Foto: Craig Lassig / AP / NTB Foto: NTB

Mats Zuccarello bidro med mål og den avgjørende målgivende pasningen da Minnesota Wild stjal seieren fra St Louis Blues lørdag.

Minnesota Wild lå under 2–0 etter en skrekkelig start på kampen, men kjempet seg inn i det og vant til slutt 4–3 etter forlengelse etter å ha utlignet til 3–3 like før full tid.

Zuccarello hadde målgivende pasning på det avgjørende målet.

Zuccarello fikk som vanlig godt med spilletid og var aktiv i Minnesota-laget, som har slitt i starten av flere kamper denne sesongen, for så å komme tilbake.

Det skjedde igjen lørdag, og startet da Zuccarello fikk pucken i yndlingsposisjon på venstre kant nær mål, og scoret etter 26 minutter.

Åtte poeng på ti kamper

– Mats Zuccarello har helt klart vært den beste Minnesota-spilleren så langt, sa den amerikanske kommentatoren på TV-sendingen.

Nordmannen har slitt med skadeproblemer i vinter, men har vist form i det siste. På de siste ti kampene har han bidratt til ni poeng (fem mål og fire assist).

Samtidig har sju av de elleve målene hans denne sesongen vært Wilds første mål i kampen, påpeker klubbens pressetjeneste etter seieren mot St Louis Blues.

Gode på sluttspurt

Men igjen åpnet altså Wild dårlig. Jordan Kyrou og Sammy Blais ga St Louis Blues 2–0 i første periode.

Etter Zuccarellos redusering, fikset David Perron 3–1 for St Louis senere i andreperioden, og igjen måtte vertene fra Minnesota legge inn en sluttspurt. Nico Sturm reduserte til 2–3 midtveis i siste periode, og Wild tok ut keeperen for å få spill seks mot fem.

Fire av de fem siste gangene Wild har tatt ut keeperen, har det endt med mål. Også lørdag fikk Zuccarello og co. uttelling da svenske Jonas Brodin scoret med en suser fra distanse.

I spillforlengelsen var det til slutt Kevin Fiala som avgjorde for Minnesota Wild. Han ble spilt fri med en fin assist fra Zuccarello i et veggspill, og satte pucken i nettet til jubel blant Wild-spillerne etter nok en vellykket snuoperasjon.